SKANDAL

Ko poziva igrače u našu reprezentaciju?

U svakom slučaju, digla se velika galama oko tog pozvanog igrača, rekao je selektor Starčević nakon pobjede nad Luksemburgom

Starčević se našao na udaru bh. javnosti. FSBIH

G. Š.

25.3.2022

Nakon današnje pobjede (1:0) mlade reprezentacije BiH nad Luksemburgom, na zvaničnoj press-konferenciji, selektor nada bh. fudbala Slobodan Starčević upitan je zašto u igračkom kadru nije bio Branko Đukić, koji je naknadno pozvan za martovske kvalifikacione utakmice.

- U svakom slučaju, digla se velika galama oko tog pozvanog igrača, rekao je selektor Starčević i dodao:

- I napravljene su neke analize prije nego što je nazvan selektor da se pita za to. Vidjeli ste danas da ga nema i onda je to sve suvišno.

No, na pitanje da ipak još malo pojasni "slučaj Đukić", selektor Starčević je odgovorio:

- U svakom slučaju, mi imamo ekipu, vidjeli ste danas ko je igrao. Igrali su momci koji su iznijeli ove kvalifikacione utakmice. Mislim da je suvišna priča o tom momku. Bilo kakva priča ne vodi ka boljitku fudbala u BiH.

Kako smo objavili 17. marta, mnogo je negativnih komentara bilo je u bh. sportskim medijima, ali i na društvenim mrežama, na račun spiska selektora Starčevića, a jedan od njih bio je vezan za fudbalera pulske Istre, Branka Đukića.

Naime, prema dostupnim podacima na inače pouzdanom Transfermarktu, Đukić za Istru nije odigrao nijedan minut u ovoj sezoni, a u dva navrata nalazio se na klupi za rezervne igrače.

U prošloj sezoni ovaj mladi fudbaler je za Rudeš, u drugom po jačini rangu hrvatskog fudbala, odigrao ukupno 10 utakmica, a na terenu je proveo svega 62 minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.