TENIS

Rios: Đoković je kralj gluposti

To je glupo. Đoković će odustati od trke za najboljeg svih vremena i neće biti najbolji u historiji zbog vakcinisanja, rekao je Rios za „La Terceru“

Novak Đoković. Arhiva

G. Š.

12.4.2022

Bivši najbolji teniser svijeta, Čileanac Marselo Rios (Rios) nazvao je Srbijanca Novaka Đokovića „kraljem gluposti“. Rios je Đokovićev stav da se ne želi vakcinisati protiv koronavirusa jednostavno okarakterizirao 'glupim'. Đoković je tako zbog nevakcinisanja protiv koronavirusa morao propustiti „Australian Open“, te tako olakšao ljutom rivalu Rafaelu Nadalu da osvoji rekordni 21. gran slem naslov. Ove je kalendarske godine Đoković dosad nastupio samo na jednom turniru u Dubaiju u februaru, te je odigrao svega tri meča.

- To je glupo. Đoković će odustati od trke za najboljeg svih vremena i neće biti najbolji u historiji zbog vakcinisanja, rekao je Rios za „La Terceru“, te dodao:

- I ja sam u početku tako razmišljao, ali kada sam počeo putovati morao sam se vakcinisati. Ne znam koji je njegov razlog, ali ako pokušavaš biti najbolji u historiji i odustaneš zbog nekakvog vakcinisanja, moraš biti kralj gluposti. Vjerujem da je u početku njegov razlog za nevakcinisanje bio strah, ali sada je jednostavno previše arogantan, dodao je osvajaču 20 gren slem naslova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.