FK ŽELJEZNIČAR

Samir Bekrić za "Avaz": Ne sumnjam u Mulalića

Imamo plan i cilj, ali ne treba ove mlade momke opteretiti tim, kazao je iskusni veznjak

Bekrić: Na raspolaganju smo mladim igračima. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

21.4.2022

Pred ekipom Željezničara je veliki izazov. U petak (18 sati) im u goste dolazi novi prvak Zrinjski, što ne mijenja njihove planove. Oni u taj meč ulaze kao i u svaki drugi, s ciljem da pobijede.

Treba vremena

- Dolazi nam jedna odlična ekipa, rasterećena. Mi u tu utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno. Takve utakmice je puno lakše igrati. Vjerujem da ćemo pokazati pravo lice, odigrati jedan dobar meč i doći do pozitivnog rezultata. Imat ćemo podršku naših sjajnih navijača, tako da ćemo dati sve od sebe da ih obradujemo – rekao je za "Dnevni avaz" iskusni veznjak tima s Grbavice Samir Bekrić (37).

Iza „Plavih“ je remi s Rudarom u Prijedoru (0:0), gdje su produžili dugi niz bez gostujuće pobjede.

- Vidjeli ste da stvaramo mnogo šansi. Sad u Prijedoru smo imali sedam zicera koje nismo iskoristili. Ali bitno je da stvaramo šanse, nadam se da će nam se vratiti u sljedećim utakmicama. Ova ekipa je nova, ima dosta igrača kojima je prvi put da igraju u ovom rangu takmičenja. To je jako teško. Treba vremena da se naviknu – poručio je Bekrić.

Bekrić i Hajdarević. FK ŽELJEZNIČAR

Dobra energija

Uprkos slabim rezultatima na strani, Željezničar je još u utrci za treće mjesto i izlazak u Evropu.

- Ima još puno bodova u igri, puno međusobnih utakmica. Imamo plan i cilj, ali ne treba ove mlade momke opteretiti tim. Trebamo ići utakmicu po utakmicu, a mi stariji znamo šta je cilj. Svakako bi voljeli da izađemo u Evropu. Bit će jako teško, ali dat ćemo sve od sebe – kazao je Bekrić.

Ni Bekrića nije išlo u posljednje vrijeme. Nije iskoristio dosta izglednih prilika, ali se nada da će mu se to uskoro vratiti.

- Nikad mi se nije dešavalo da promašim tako neke šanse koje sam prije davao lagano. Ali najbitnije je da stvaramo šanse i ja sam siguran da ću u narednim utakmicama to iskoristiti. Ne brinem se ja za sebe. Meni je bitno da ovi mladi igrači više budu u fokusu, da daju više golova. Tu smo na raspolaganju njima – istakao je Bekrić.

Dolazak Edisa Mulalića na mjesto trenera bio je pozitivan šok za klub, koji se uspio izdići iz jako teške i nezavidne pozicije.

- Imamo dosta dobru energiju. Šef je to posložio sjajno. Znamo svi šta on znači za ovaj klub, koliko on to voli. Svi smo znali da će donijeti nešto novo. Ovo je pravi Željo, koji svaku utakmicu ide na pobjedu, napada, ima šanse... Ne sumnjam u šefa i stručni štab. Samo da nas još malo sreća pogleda, bit ćemo na pravom putu. Treba sve istrpiti, kao što je Zrinjski istrpio Jakirovića. Tako i mi trebamo imati više povjerenja i dati više podrške našim ljudima koji zaslužuju. U ovom trenutku je bilo jako teško preuzeti klub. On se prihvatio toga i pokazao da je veliki, da ga svi vole i cijene, a to pokazuje sama atmosfera među igračima, navijačima i svima u klubu – dodao je Bekrić.

Tu sam dok me navijači žele

Iako će u oktobru napuniti 38 godina, Bekrić još uvijek ne razmišlja o penziji.

- Meni ugovor nije bitan. Sve dok se osjećam dobro, dok mogu pomoći i dati ruke, što bi se reklo, igrat ću. Ja tu nikada nisam bio problem. Imam ime i prezime koje sam stekao boreći se cijeli život sam, tako da ne želim nešto da kvarim. Sve dok me navijači budu željeli ja sam tu – kazao je veznjak “Plavih”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.