LIGA PRVAKA

Foden: Ma, mogli smo ih "ubiti" već na početku

Ali, nemojte zaboraviti da igramo protiv ekipe koja je toliko puta osvajala Ligu prvaka

Fil Foden. AFP

G. Š.

27.4.2022

Postigao je jedan gol Real Madridu, ali mogao je još. Priznao je to i sam Fil Foden (Phil) nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka u kojoj je Mančester siti  porazio madridski Real na svom Etihadu (4:3). Spektakl kojeg su priredili "Građani" i "Kraljevi" vjerojatno je samo najava onoga što nas čeka za sedam dana u revanšu na Santijago Bernabeuu.

Lopta u nogama

U njega je Siti mogao ući s kud i kamo većom prednosti od jednog pogotka. A stanje na semaforu mogao je popraviti baš Foden, jedan od onih koji su promašivali listom izgledne prilike pred golom Tiba Kurtoe (Thibaut Courtois). Bilo ih je, baš dosta.

- Da, Karvahal me blokirao jednom... Ma, mogli smo ih "ubiti" već na početku - prisjetit će se brzinski Foden pred kamerama BT Sporta, nositelja prava za područje Velike Britanije, kada je Liga prvaka u pitanju, pa dodao:

- Ali, nemojte zaboraviti da igramo protiv ekipe koja je toliko puta osvajala Ligu prvaka. Kad god im dopustimo da igraju, da imaju loptu u nogama, kaznit će nas. Na tome svakako moramo raditi u revanš utakmici.

Još jedan od Sitijevih strijelaca, možda i onaj najvažniji - Bernardo Silva, istakao je da je prvih 20 minuta utakmice bilo fantazija. 

Veća razlika

- To kako smo ih pritisnuli, kako smo kontrolirali igru, kreirali prilike... Ali, nakon ovih 90 minuta osjećam da smo mogli dobiti s većom razlikom. Šteta da nismo koristili neke prilike i vratili se još jednom na tih naših plus dva. Ali, dobro, igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa svijeta, sad se moramo okrenuti sljedećoj utakmici. Navijači mogu biti ponosni na nas - kazao je Silva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.