LIGA PRVAKA

Benzema: Uzbuđeni smo, blizu finala

Ako ne šutiraš penal onda ne možeš ni da ga promašiš. Imam puno povjerenje u sebe, rekao je as Reala

Benzema: Na 41 utakmici - 41 gol. AFP

G. Š.

27.4.2022

Po ko zna koji put ove sezone Karim Benzema je izrastao u spasioca Real Madrida. Poraz na Etihadu (4:3) nije izbjegnut, ali s dva gola u momentima kad su Madriđani bili u totalnom nokdaunu (na 0:2 i 2:4) jedan od najboljih napadača današnjice sačuvao je neizvjesnost ovog polufinalnog dvomeča.


Kapa dole za mentalnu snagu

Na 41 utakmici - 41 gol. Učinak na nivou Kristijana Ronalda (Cristiano) iz najboljih dana. Pritom, ona majstorija sa bijele tačke mogla bi da bude ključ svega. Jer, nakon dva promašaja jedanaesterca prije samo tri dana u Pamploni onako izvesti penal... Kapa dole za mentalnu snagu.

- Ako ne šutiraš penal onda ne možeš ni da ga promašiš. Imam puno povjerenje u sebe. Nisam nijednog trenutka razmišljao da li treba ponovo da šutiram. I sve se dobro završilo, rekao je Benzema.

Real je poražen, ali utisak je da može da bude zadovoljan...

- Poraz nikada nije dobar. Uzbuđeni smo, blizu finala. Važno je da se nikada ne predajemo. Navijači će nam u revanšu biti potrebniji nego ikad. Vjerujem da možemo napraviti još jednu magičnu stvar. A to bi bila samo pobjeda.


Siti je dobar tim

U utorak stvari nisu krenule kako treba.

- Kada uđete u utakmicu bez samopouzdanja dese se onakve stvari. Siti je dobar tim, igraju kod kuće, šta smo drugo mogli da očekujemo? Srećom, uspjeli smo da se vratimo. Šta nije valjalo? Nedostajalo nam je pomalo od svega - malo ambicije, pritiska, vjere u sebe. Do svega toga došli smo tek nakon 25 minuta igre, zaključio je Benzema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.