ZBOG NEDISCIPLINE

Bordo klub udaljio Velkoskog iz prvog tima

Fudbaler je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi

Velkoski navodno narušavao atmosferu u timu. FK SARAJEVO

M. K.

3.5.2022

Menadžment FK Sarajevo je putem svoje zvanične web stranice obavijestio navijače i cjelokupnu javnost da je zbog kršenja klupske discipline pokrenut disciplinski postupak protiv Krstea Velkoskog.

Fudbaler je ranije ove sezone usmeno upozoren zbog nediscipline i narušavanja atmosfere u ekipi, a klub je nakon utakmice protiv Borca odlučio zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

"Velkoski je neprimjereno reagovao i iskazao nepoštovanje prema treneru i saigračima na poluvremenu utakmice u Banja Luci, nakon što je saznao da je trener odlučio izvršiti izmjenu i ostaviti ga u svlačionici. Taj gest nije primjeren bilo kojem fudbaleru FK Sarajevo, a posebno kapitenu koji treba biti primjer ostalim igračima", stoji na stranici bordo kluba.

"Napadač je udaljen iz trenažnog procesa prvog tima u "Trening centru Sarajevo" u Butmiru, ima obavezu trenirati individualno i do daljnjeg neće biti u konkurenciji za utakmice", dodaje se.

Velkoski je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima, a jedini gol postigao je u polufinalu Kupa BiH protiv Igmana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.