POZNATA IMENA U SARAJEVU

Hadžibegić, Piksi, Boban, Bajević, Bjeković... samo su neki od fudbalskih asova koji stižu na sahranu legendarnog Švabe

Očekuje se dolazak članova čuvene Željine generacije iz 1985., šampionskih generacija Sarajeva.., rekao nam je Boro Goić

Desetine poznatih fudbalskih imena dolaze u čast Osima. ARHIV

M. K.

12.5.2022

Iz FK Željezničar danas su obavijestili javnost da će se komemoracija legendarnog bh. trenera i fudbalera Ivice Osima održati u planiranom terminu u subotu u 11:00 sati, te da je ispraćaj sa Stadiona "Grbavica" otkazan, a nova satnica sahrane je u 14:00 sati na Gradskom groblju Bare.

Mnoga velika sportska imena, pogotovo iz svijeta fudbala, bit će prisutna na komemoraciji i sahrani legendarnog Švabe, a kako nam je potvrdio i Boro Goić, dopredsjednik FK Željezničar, i član organizacionog odbora komemoracije i sahrane Ivice Osima, mnoga poznata imena posjetit će glavni grad BiH.

Određeno je i ko će održati govore tokom komemoracije.

- To su Oro Ibrišimović, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, legende Želje Enver Hadžiabdić i Mehmed Baždarević, legenda Partizana Nenad Bjeković, legenda FK Sarajevo Faruk Hadžibegić, Jasuharu Sorimači (Yasuharu Sorimachi), tehnički direktor Fudbalskog saveza Japana, Makoto Ito, ambasador Japana u BiH, predsjednik FSBiH Vico Zeljković, nekadašnji fudbalski as Zvonimir Boban i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, rekao je za portal "Avaza" Goić.

Očekuje se dolazak članova čuvene Željine generacije iz 1985., šampionskih generacija Sarajeva, kao i mnogi nekadašnji asovi Hajduka, Crvene zvezde i drugih klubova.

Inače, na sahranu Osima još ranije su dolazak najavili Zoran Vulić, Zlatko Vujović, Alen Bokšić, Dragan Stojković Piksi, Zlatan Dalić, Dušan Bajević, Enver Marić, Elvir Bolić i druga velika imena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.