EVROPSKA LIGA

Glazner: Ponosan sam na njih i svoj rad

Liga prvaka? Ne, nisam razmišljao o tome, nikada ne govorim o budućnosti jer ne znamo što će se dogoditi idućih mjeseci, rekao je trener kluba iz Frankfurta

Ovim trijumfom njemački klub je izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. AFP

G. Š.

19.5.2022

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobjednici su ovosezonske Evropske lige, nakon što su u finalu odigranom u Sevilji boljim izvođenjem penala svladali Randžers. Poslije 120 minuta igre rezultat je bio 1:1, da bi u raspucavanju Ajntraht bio bolji sa 5:4. Za Ajntraht je ovo drugi evropski trofej u klupskoj historiji, 1980. je osvojio Kup UEFA, dok je Randžers ostao na jednom euro-trofeju, Kupu kupova iz 1972. godine.

- Nevjerojatno, od 13 utakmica u Evropi nismo izgubili nijednu, rekao je trener kluba iz Frankfurta Oliver Glazner (Glasner)pa nastavio: 

- U finalu smo se uspjeli vratiti iz zaostatka i nema riječi kojima mogu opisati ono što su momci napraviti ove sezone. Ponosan sam na njih i svoj rad. Bila je ovo utakmica kakvoj smo se nadali. Glazgov je fizički jaka ekipe, često igraju na duge lopte. Što se tiče penala, smatram da smo ih izveli dobro, vježbali smo i taj segment.

Ovim trijumfom njemački klub je izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

- Liga prvaka? Ne, nisam razmišljao o tome, nikada ne govorim o budućnosti jer ne znamo što će se dogoditi idućih mjeseci. Rekao sam igračima da smo imali sjajan put i da ovo nije kraj nego tek onda kada podignemo ovaj trofej, rekao je Glazner.


S druge strane terena trener Rangersa, Nizozemac Van Bronkorst (Giovanni van Bronckhorst) bio je razočaran.

- Pokušali smo sve da dođemo do pobjede. Na kraju, penali su lutrija, nismo bili na pravoj razini. Igrači su dali sve, ali, bila je to vrlo čvrsta utakmica. Veliko je razočaranje - stvarno smo bili tako blizu osvajanja trofeja. Kad pobijediš, imaš sjećanja koja traju zauvijek; kad izgubiš, boli - rekao je Gio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.