ZVANIČNO

Niko Kovač novi trener Volfsburga

Na klupi će mu asistirati njegov mlađi brat Robert

Niko Kovač. AGENCIJE

A. V.

24.5.2022

Bivši selektor hrvatske reprezentacije Niko Kovač (50) postao je novi trener Volfsburga s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavljeno je u utorak na službenim stranicama njemačkog bundesligaša.

Ugovor 50-godišnjeg Kovača veže sa zeleno-bijelima do 30. juna 2025.

- Ja sam dijete Bundeslige i imam veliku želju i motivaciju dodati još jedno uspješno poglavlje s "Vukovima" - izjavio je Kovač, čiji su najveći uspjesi kao trenera u Bundesligi do sada osvajanje naslova prvaka i njemačkog kupa s minhenskim Bajernom u sezoni 2018./19., kao i pobjeda u DFB kupu s Ajntrahtom iz Frankfurta 2018. godine.

Bivšem selektoru Hrvatske u Volfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert (48), a daljnja pojačanja u stručnom štabu bit će objavljena sljedećih dana.

- Prilikom popunjavanja trenerske pozicije, bilo mi je važno ne samo da brzo pronađemo nekoga, već prije svega da imenujemo trenera koji može dugoročno razvijati Volfsburg i voditi nas naprijed. Stoga mi je jako drago što smo Niku uspjeli uvjeriti u naš put i uključiti ga u klub. Zalaže se za dosljedan i uspjeh orijentiran na rad i uvjeren sam da će tim nositi njegovo obilježje u narednim godinama - rekao je Jorg Šmadtke (Jörg Schmadtke), izvršni direktor Volfsburga.

Kovač se vraća u Bundesligu nakon uspješnog vremena u Francuskoj s prvoligašem Monakom.

- Razgovori s Jorgom Šmadtkeom i Marselom Šaferom (Marcel Schäfer) bili su vrlo dobri i puni povjerenja te su me uvjerili da prihvatim ovaj uzbudljiv izazov. Jako sam uzbuđen što ću napraviti razliku i biti uspješan u Volfsburgu zajedno sa svojim trenerskim štabom. Momčad ima ogroman potencijal, a uvjeti su idealni za uspjeh ovdje - rekao je Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.