HRVATSKI SELEKTOR

Preminuo otac Zlatka Dalića

Ovu informaciju je potvrdio Hrvatski nogometni savez

Zlatko i Ivan Dalić. Agencije

H. J. I.

1.6.2022

Selektor hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, otputovao je u Livno nakon što mu je preminuo otac Ivan Dalić, izvijestio je Hrvatski nogometni savez na svojim službenim stranicama.

- S velikom tugom primili smo ovu vijest o odlasku Zlatkovog oca. Zlatku i njegovoj porodici izražavamo najdublje saučešće te mu poručujemo da cijela hrvatska nogometna porodica stoji uz njega u ovom teškom trenutku. Želimo mu da malu utjehu pronađe u tomu što je otac otišao izuzetno ponosan na sve ono što je Zlatko postigao u životu, kakav je postao čovjek i kakvu je porodicu sagradio. Neka Ivan počiva u miru Božjem - poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, pozvavši medije i javnost da poštuju privatnost selektora Dalića u ovom trenutku.

Kustić će predvoditi delegaciju Saveza na posljednjem ispraćaju u Livnu, a do povratka selektora u reprezentativni kamp, reprezentaciju će voditi Dalićev stručni štab. Hrvatska, podsjećamo, igra četiri utakmice u Ligi nacija u narednih desetak dana, i to protiv Austrije, Danske te dvaput protiv Francuske.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.