SPEKTAKL U GLAVNOM GRADU

Bordo i plavi asovi na Grbavici "podijelili bodove" u rimejku derbija iz 1996.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a najbolju šansu propustio je kapiten Sarajeva Aldin Čenan

Piše: M. K.

8.6.2022

Bordo i plave legende pružili solidnu partiju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Nekadašnji asovi Sarajeva i Željezničara okupili su se danas na stadionu Grbavica gdje su odigrali utakmicu pod nazivom "Remake derbija iz 1996.".

"Avaz-roto press" je bio sponzor ovog događaja čija je organizacija, inače, prošla bez greške. Inače, kompanija "Avaz" je bila glavni sponzor FK Željezničar davne 1996. godine.

Podsjetimo, radi se o reprizi prvog poslijeratnog derbija između FK Sarajevo i FK Željezničar (1:1) koji je odigran davne 1996. godine na stadionu koji je bio potpuno devastiran agresijom na glavni grad BiH.

Bordo i plave legende pružili solidnu partiju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Bordo i plave legende pružili solidnu partiju - Avaz
+11

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, a najbolju šansu propustio je kapiten Sarajeva Čenan koji je sam izašao na golmana Gušu, ali mu je golman Želje odbranio. Inače, igralo se dva puta po 30 minuta.

I u nastavku je viđeno nekoliko prilika na obje strane, a pogodak se konačno desio u 55. minuti meča kada je nakon jednog kontranapada pogodio Amar Ferhatović za 0:1.

Ipak, rimejk utakmice iz 1996. završen je remijem. U posljednjim sekundama utakmice junak "Plavih" Hadis Zubanović pogađa glavom za 1:1.

Igrači u oba tabora, iako u poznim godinama, pokazali su zavidnu fizičku spremu, te tehniku kojom su podsjetili da se u BiH prije 15 i više godina igrao kvalitetniji fudbal od onog koji gledamo danas.

Organizatori, među kojima je i Udruženje Pomozi.ba, ranije su obavijestili da sav prihod od ulaznica ide u fond za oboljele građane BiH.

Atmosferu i posjetu pred ovaj revijalni meč je donekle pokvarila jaka kiša koja je padala danas u glavnom gradu BiH, ali i pored toga solidan broj navijača oba kluba, njih 5.000, okupio se danas na Grbavici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.