SLUČAJ SELEKTOR

Danas zasjeda Upravni odbor KSBiH: Bosnić ima tvrd stav

Bh. košarkaška vlada će zauzeti stav o ostavci Bosnića i eventualno razmotriti izbor novog selektora

Vedran Bosnić. Arhiva

Piše: G. Š.

16.6.2022

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas (13 sati) će iza zatvorenih vrata održati sastanak u Sarajevu i razmotriti aktuelnu situaciju, nakon što su selektor muške reprezentacije Vedran Bosnić i potpredsjednik KSBiH Mirza Teletović prošle sedmice podnijeli ostavke.


Kvalifikacije za SP

- Upravni odbor KSBiH će zauzeti stav o ostavci Bosnića i eventualno razmotriti izbor novog selektora, javlja naš izvor iz kuće bh. košarke.

Navodno, minimalne su šanse da Bosnić ostane na klupi “Zmajeva”, koje uskoro očekuje nastup u julskom prozoru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

- Selektor je bio vrlo tvrd u svojim stavovima i tokom posljednjih razgovora s nekoliko članova Upravnog odbora KSBiH, koji su spremni razgovarati o apsolutno svemu što on smatra problemom, saznajemo u KSBiH.


Duel u Češkoj

Mušku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine početkom narednog mjeseca očekuju dvije posljednje utakmice prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Naš nacionalni tim će 1. jula gostovati Češkoj (Enteria Arena Pardubice), a u šestom kolu kvalifikacija 4. jula bit će domaćin Bugarskoj (KSC Skenderija - dvorani Mirza Delibašić.

Također, naš tim u septembru očekuje i nastup na Eurobasketu u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.