OBJAVIO KRAJ

Aleksandar Kolarov završio igračku karijeru

Zanimljivo da je dijelio svlačionicu sa Edin Džekom u tri različita kluba

Kolarov: U novembru proslavlja 37. rođendan. Twitter

E. Ć.

19.6.2022

Bivši reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov (36) završio je fudbalsku karijeru. Sjajni defanzivac je tu odluku saopćio i naveo da planira da bude sportski direktor i skaut.

- Oduvijek sam znao da će prije ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspio da ostvarim ono što je oduvijek bio moj san. Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom dijelu moje karijere. 

Najprije svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvijek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsjednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vrijedno su radili iz drugog plana - kazao je Kolarov i dodao:

- Dolazim do kraja ove faze u svom životu osjećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmjeren ka svom "drugom" životu u svijetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru fudbalske federacije Italije u Koverćanu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta.

Zanimljivo da je Kolarov dijelio svlačionicu sa Edin Džekom u tri različita kluba.

Kolarov je bogatu karijeru započeo 2004. godine u Čukaričkom, koji je poslije dvije godine zamijenio OFK Beogradom iz kojeg se 2007. godine preselio u Lacio.

Kolarov je tri godine proveo na Olimpiku, a onda je uslijedio transfer u Mančester siti s kojim je dva puta bio prvak Engleske. Poslije sedam godina na Otoku, Kolarov se vratio u Italiju.

Prvo je 2017. potpisao za Romu i tako naljutio dio Rima koji navija za Lacio, da bi tri godine kasnije otišao u Inter čiji član je bio posljednje dvije godine i s kojim je prošle godine osvojio naslov prvaka Italije. 

Kolarov je za reprezentaciju Srbije odigrao 94 utakmice i postigao 11 golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.