NAKON NOVOG KIKSA

Lalatović ponudio ostavku u Borcu: Molim upravu da prihvati, najbolje je da odem

Razočaran sam u igrače, zalaganje na terenu, šetaju se kao manekeni, rekao je

Nenad Lalatović podnio je ostavku. AGENCIJE

S. S.

19.7.2022

Raspad u Banjoj Luci - Nenad Lalatović podnio je ostavku na mjesto trenera Borca. Poslije ispadanja iz Evrope i poraza od ekipe sa Farskih Ostrva, pa onda i novog kiksa koji je doživio u domaćem šampionatu odlučio je da ode.

U emotivnom izlaganju objasnio je sve šta se dogodilo i zbog čega osjeća "obavezu i moralni čin da ode". Sve ovo dogodilo se poslije remija sa Slogom iz Doboja (2:2), poslije dva gola prednosti na poluvremenu za njegov tim. Sada se čeka odluka uprave kluba.

Moralni čin

- Ispražnjen sam i nervozan, bio bih najsrećniji kada bi uprava prihvatila ostavku. Ja sam svoju šansu prokockao, za sve bi bilo najbolje da dođe novi trener. Kriv sam za sve i ovo je posljednji put da se nekome izvinjavam, molim upravu da prihvati, najbolje je da odem - rekao je Lalatović koji je na mjesto trenera došao prije nešto više od mjesec dana.

Nastavio je u istom dahu.

- Ovo je moralni čin, imao sam ogromnu želju. Ima tu još nekih stvari, ali nije važno, razočaran sam. Najbolje je da odem. Ispao sam iz Evrope, kada je već svima smetnja..."

Fudbaleri moraju da ostanu

Potom je počeo da priča o igračima, a klub je doveo čak devet pojačanja.

- Razočaran sam u igrače, zalaganje na terenu, šetaju se kao manekeni. Fudbaleri moraju da ostanu, ja ne moram. Ovo je za mene takav šamar. Nikad nisam dao otkaz za 12 godina. Ispao sam od poluamatera. Došao sam za iste pare kao u Kragujevcu, nisam došao zbog para, želio sam trofej. Nešto mora da se mijenja, šta ja imam da pričam. Ovo je moralni čin zbog navijača i podnosim ostavku zbog njih i divnih ljudi koji vode ovaj klub - priča Lalatović, prenosi Mondo.rs.

Lalatović je u trenerskoj karijeri vodio Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac iz Čačka, Vojvodinu, Čukarički, Radnički Niš, Al Batin, Radnički i Radnički iz Kragujevca. Takođe je radio i u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije (do 20 i do 21 godine).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.