ODLUČENO NA SJEDNICI UO

Prihvaćena ostavka trenera Lalatovića, igrači kažnjeni sa 30 posto od plaće

Nenad Lalatović ostavku je podnio zbog serije promjenljivih rezultata, a sa željom da se, dok je još vrijeme, trenerskom rokadom pokušaju ostvariti zacrtani klupski ciljevi u ovoj sezoni, navodi se u saopćenju

Nenad Lalatović nije više trener Borca. FACEBOOK

S. S.

26.8.2022

Na hitnoj sjednici Upravnog odbora banjalučkog Fudbalskog kluba Borac večeras je prihvaćena ostavka trenera Nenada Lalatovića i njegovog stručnog štaba.

Iz banjalučkog Fudbalskog kluba Borac saopćeno je da je sjednica održana nakon što je danas ovu ekipu porazio FK Leotar iz Trebinja nakon čega je Lalatović podnio ostavku.

Novi trener u naredna 2 dana

- Nenad Lalatović ostavku je podnio zbog serije promjenljivih rezultata, a sa željom da se, dok je još vrijeme, trenerskom rokadom pokušaju ostvariti zacrtani klupski ciljevi u ovoj sezoni - navodi se u saopćenju iz Borca i dodaje da Nenadu Lalatoviću žele svu sreću u nastavku trenerske karijere.

Novi šef stručnog štaba FK Borac biće imenovan u naredna dva dana.

Nedovoljno zalaganje

Osim toga Upravni odbor kluba večeras je odlučio da, zbog nedovoljnog zalaganja na terenu i igara "nedostojnih crveno plavog dresa sa Borčevim grbom" kazni kompletan igrački kadar sa 30 posto mjesečnih primanja.

- Od naših ciljeva ne odustajemo, jer u životu je važno biti Borac! - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.