NAPUŠTA KLUPU BORCA

Nenad Lalatović podnio ostavku: Emotivno sam se ispraznio

Umjesto da danas budem prvi, podnosnim ostavku, to me je pogodilo i krivo mi je, kazao je Lalatović

Nenad Lalatović: Nismo uspjeli biti prvi. AGENCIJE

S. S.

26.8.2022

Nakon neočekivanog poraza u Banjoj Luci protiv trebinjskog Leotara trener Borca Nenad Lalatović je podnio ostavku. Podsjećamo, golom Todorovića Leotar je savladao domaći tim 0:1. 

- Umjesto da danas budem prvi, podnosnim ostavku, to me je pogodilo i krivo mi je. Sad sam rekao igračima u autobusu, pozdravio sam se s njima i rekao sam da sam donio tu odluku. Ako danas nisu uspjeli biti prvi pitanje je hoće li biti ikad - rekao je Lalatović za Mondo.

Nisam osjetio slast u Banjoj Luci

Zahvalio se svima u klubu, a naročito porodici Zeljković, sa kojom je, kako kaže, imao dobru saradnju.

- Danas smo bili bolji protivnik, nismo uspjeli da uzmemo tu prvu poziciju. Emotivno sam se ispraznio i nisam osjetio tu neku slast u Banjoj Luci. Teško mi je palo ovo i zamolio sam Upravu kluba da prihvati tu odluku jer ja je neću promijeniti - dodao je Lalatović.

Poželio sreću reprezentaciji BiH

Lalatović je još jednom ponovio kako je emotivno ispražnjen i kako su emocije uradile svoje te kako su ga pogodile sve promašene šanse danas.

- Čvrsto sam donio odluku sa stručnim štabom da ovdje više neću ostati. Ono što želim svojoj djeci želim fudbalerima i navijačima Borca. Uživao sam raditi u BiH, još jednom se pokazalo da ovdje ima kvalitetnih timova i da svako svakog želi da pobijedi. Vašoj reprezentaciji želim sve najbolje i da se plasirate na Evropsko prvenstvo. Imate fenomenalne igrače i zaslužujete to. Nenad Lalatović vam to želi od srca, a ja ću svoju karijeru nastaviti dalje - zaključio je Lalatović u razgovoru za Mondo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.