FK BORAC BANJA LUKA

Lalatović: Dat ćemo sve od sebe da makar na nekoliko sati budemo prvi

Stručni štab Borca i dalje ne može da računa na Dejana Melega, ali se u ekipu vratio Momčilo Mrkaić

Mrkaić i Lalatović. FK Borac

Piše: G. Š.

25.8.2022

U 7. kolu premijerligaške trke fudbaleri Borca sutra će ugostiti trebinjski Leotar. Nenad Lalatović, šef stručnog štaba Banjalučana, najavljuje juriš na nova tri boda, ali je svjestan svih rizika koje sa sobom nosi ova utakmice.


Pobjeda imperativ

- Svi očekuju da Borac mora da pobijedi u ovoj utakmici i ako Leotar izgubi, to će biti kao nešto normalno, a ako napravi podvig, to će biti kao neko čudo. Obično je teško u takvim utakmicama motivisati tim i izvući iz svog tima maksimum, ali znamo šta nas čeka. Očekujemo tvrdu i tešku utakmicu, zato što Leotar veoma dobro igra u defanzivnom bloku, rekao je Lalatović i dodao:

- Igraju u formaciji 3-5-2, ostavljaju dva igrača gore, brane se sa osam i ako nemate dan, ako ne otvorite utakmicu na vrijeme, kako meč odmiče, oni drže ‘nulu’, dobijaju još više na samopouzdanju, a u protivničku ekipu koja napada i koja je favorit ulazi nervoza. Bilo bi dobro kad bismo utakmicu kako treba otvorili na vrijeme, ali bit će teško jer je najteže igrati protiv ekipe koja se dobro i organizovano brani i koja igra na polukontru i kontru, a vi ulazite u utakmicu u kojoj morate da pobijedite, analizira trener Borca.

Ipak, Lalatović jasno poručuje da ga interesuje samo pobjeda.

- Dat ćemo sve od sebe da zabilježimo pobjedu i makar na par sati da budemo prvi. I nekoliko sati biti prvi na tabeli je lijepo, igramo prije svih ostalih. Nama je cilj da budemo u vrhu tabele, mislim da mi kao klub i da moja ekipa i naši navijači apsolutno to zaslužujemo - istakao je Lalatović.


Igrat ćemo ofanzivno

Stručni štab Borca i dalje ne može da računa na Dejana Melega, ali se u ekipu vratio Momčilo Mrkaić.

- Imamo veliku želju da osvojimo veoma važna tri boda. Igrat ćemo ofanzivno, napadat ćemo od prvog minuta, da ostvarimo cilj, a to je pobjeda - rekao je Mrkaić.

Utakmica na stadionu “Mlakve” u Bosanskom Novom na programu je u petak (26. avgust), sa početkom u 17 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.