POVREMENI REPREZENTATIVAC

Fudbaler ljubljanske Olimpije Almedin Zilkić za "Avaz": Cilj u novoj sezoni je titula, šokiran sam eliminacijom Borca

Idemo se, naravno, dobro predstaviti, igrati na prolaz i nadam se prolazu dalje, kaže igrač Olimpije

Zilkić je u Olimpiju stigao iz redova Borca. NK Olimpija

Piše: M. Kadić

20.7.2022

Povremeni bh. reprezentativac i prvotimac ljubljanske Olimpije, Almedin Zilkić, sa svojim klubom danas je otputovao za Rumuniju gdje će sutra naveče gostovati kod tamošnjeg predstavnika u Konferencijskoj ligi, ekipi Sepsi Sf. Džordž.

Za portal "Avaza" ovaj bivši fudbaler Borca, Tuzla Cityja, Slobode, Novog Pazara, Gorice.., govorio je pred utakmicu s Rumunima o ambicijama Olimpije, sutrašnjem duelu, te se osvrnuo na sramotno ispadanje Borca u 1. pretkolu Konferencijske lige.

Kad igrate u klubu kakav je Olimpija, šta god bilo i kako bilo, ciljevi su uvijek najveći. Tako da i ove sezone napadamo prvo mjesto u Sloveniji. Ambicije su titula, a ako bude šanse i dupla kruna, kaže Zilkić.

Kaže da je šokiran eliminacijom njegovog bivšeg kluba Borca u prvom pretkolu od ekipe s Farskih Ostrva.

- Iskreno jesam, a nisam samo ja, to pokazuju reakcije svih ljudi u BIH. Ali, smatram da ne treba nikom skidati glavu, kada krenu dobre igre i rezultati sve će se to brzo zaboraviti i biće drugačije reakcije. Fudbal je nekad nepravedan, kaže Almedin.

Protivnik Olimpije u drugom pretkolu je rumunski tim koji je uglavnom nepoznat na ovim prostorima i protiv kojeg se slovenački klub ima pravo nadati uspjehu u dvomeču.

- Idemo se, naravno, dobro predstaviti, igrati na prolaz i nadam se prolazu dalje. Meni još malo trebam da uhvatim ritam, jer nisam bio zbog čudnih okolnosti tri mjeseca sa ekipom. Sad sam ponovo tu i nadam se uspjehu, rekao je Zilkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.