BILD

Taksista koji je pronašao Nojerov novčanik nije zadovoljan uručenom nagradom

Nagrada je sprdnja. Imam četvero djece, što da radim s tim dresom, rekao je taksista

Manuel Nojer. Arhiva

Er. B.

21.7.2022

Njemački "Bild" objavio je kako je jedan taksist pronašao novčanik golmana njemačke reprezentacije Manuela Nojera (Neuer) u kojem su bili novac i dokumenti. Taksist koji je tog dana vozio Nojera našao je novčanik kada je čistio automobil na kraju smjene.


Izostala zahvalnica

- Na osobnoj iskaznici stajalo je ime i adresa Manuela Nojera, a u novčaniku su bili Visa Platinum kartica, crna Mastercar kartica i nekih 800 eura u gotovini, rekao je taksist inicijala H.S. u razgovoru za "Bild".

Pošteni taksist odlučio je vratiti novčanik Nojeru, pa je tako otišao do njegove kuće u Lehelu gdje ga nije zatekao. Potom je otišao u Tegernze gdje golman ima imanje, ali ga nije zatekao ni tamo. Međutim, saznao je da njegov menadžer živi u blizini, pa je otišao do njega i ostavio mu novčanik sa svojim kontakt podacima.

Da bi vratio novčanik Nojeru spomenuti je taksist navodno prešao oko 120 kilometara i utrošio dosta vremena. A dvije sedmice kasnije na njegovu je adresu stigao paket s potpisanim dresom Manuela Neuera. Izostala je zahvalnica.


Nezadovoljni H.S.

- Nagrada je sprdnja. Imam četvero djece, što da radim s tim dresom, komentirao je nezadovoljni taksist koji je očito očekivao nekakvu novčanu nagradu za dobro djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.