SPORTSKA KLADIONICA

Poznati kladioničar čeka samo jedan par za najveći dobitak u historiji

McIngvale je ovih dana uplatio čak dva miliona dolara na to da će Hjuston osvojiti MLB titulu

Džim iz Hjustona uspješno vodi jedan salon namještaja. Agencije

G. Š.

21.7.2022

Mattress Mac, jedan je od najpoznatijih američkih kladioničara kojeg su proslavile ogromne uplate na bejzbol ekipu Hjuston "Astros", ali i mnoge druge. Vlasnik nadimka iz uvoda ovoga teksta je Jim McIngvale iz Hjustona, koji inače uspješno vodi jedan salon namještaja, a taj je posao, vjerovali ili ne, spojio sa svojim kladioničarskim navikama, prenose SN.


I maju uplatio dva listića

McIngvale je ovih dana uplatio čak dva miliona dolara na to da će Hjuston osvojiti MLB titulu, a prođe li mu listić, na račun ‘Mattress Macka‘ sjest će čak 10,6 miliona dolara.

No, nije ovo prvi put da se u 2022. godini kladio na navedeni ishod. Jim je još u maju na Hjuston uplatio dva listića, odnosno četiri miliona dolara (3 + 1) koja mu mogu donijeti još 42 miliona. Dakle, ako sve prođe prema planu i Astrosi osvoje titulu, pričat ćemo o listićima vrijednim 52.6 miliona dolara.

U cijeloj priči je, kao što smo ranije naveli, i njegov salon namještaja. McIngvale će zapravo eventualnim dobitkom na kladionici ublažiti ili čak u potpunosti izbjeći eventualni gubitak ozbiljnog novca kojeg bi morao isplatiti svojim klijentima. Naime, njegov salon namještaja ima promociju po kojoj svim kupcima koji potroše barem 3,000 dolara nudi dvostruko veći iznos od potrošenog ako ekipa Hjustona ode do samoga kraja.

- Ta promocija zasad ide jako dobro, otkrio je u razgovoru za "Review-Journal".

Promašaji i pogoci

71-godišnji ‘Mattress Mack‘ već je izgubio četiri miliona kada se kladio da će Astrosi osvojiti naslov 2021. godine (izgubili od Atlanta "Bravesa"). No, prođe li mu ova oklada i Astrosi osvoje titulu po prvi puta od 2017. godine, Jim će postati vlasnik "najvećeg dobitka" kada su u pitanje legalne sportske oklade. Barem tako tvrdi "Las Vegas Review-Journal" iz kojeg navode neke njegove uspješne i neuspješne podvige:

- Izgubio je 9.5 milijuna dolara kada se kladio da će Sinsinati "Bengalsi" osvojiti Super Bowl protiv Los Angeles Ramsa.

- Izgubio je 2.6 milijuna dolara kada se kladio na favorita Kentaki "Derbyja" (Epicenter).

- Osvojio je 12,2 dolara kada se kladio da će Kansas osvojiti NCAA titulu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.