ASOVI

Ibrahimović: Kao dijete sam uvijek patio, još otkako sam rođen

Uvijek su me mrzili, konstatuje Zlatan

Zlatan Ibrahimović. Arhiva

G. Š.

17.8.2022

Iskusni as Milana Zlatan Ibrahimović (40), koji se uspješno opravlja od povrede koljena, u svojoj drugoj autobiografiji nazvanoj Adrenalina istakao je i nekoliko potresnih detalja iz svog života.

- Kao dijete sam uvijek patio, još otkako sam rođen. Odmah nakon što sam došao na svijet, bolničarki sam ispao na pod s metra visine… U školi sam bio drugačiji od svih. Svi su bili plavokosi, lijepi, zgodni, svijetlih očiju, puti i kose i skladnog nosa, a ja crn i nosat… Pričao sam i hodao drugačije od njih. Njihovi roditelji su pisali peticije da me izbace iz ekipe. Uvijek su me mrzili… Moji suigrači nosili su brendiranu, dizajnersku odjeću, a ja nisam imao ni čarape, samo štucne, i zbog toga su mi se rugali. Ispočetka sam na sve ovo reagirao loše, ali sam izolacijom naučio patnju i mržnju pretvoriti u snagu.

Također, Zlatan je priznao i ovo.

- Kad sam sretan, igram dobro, ali kada sam ljut, ranjen i kada patim, onda igram još bolje. Sa stadiona na kojima me vole crpim energiju, a sa stadiona gdje me mrze uzimam je još više - zaključio je Ibrahimović, koji je odrastao u Malmeu, u kvartu Rosengard, gdje uglavnom žive imigranti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.