IZGUBILI "OSVOJENU" TITULU

Pejović o periodu u Sarajevu: Mjesecima smo bili bez primanja

Bio sam prinuđen da svoj novac potražujem preko suda, baš nekih desetak dana prije tog finala Kupa, pa nisam bio dio ekipe, kazao

Aleksandar Pejović: Bili je sve kao u bajci, a onda su vlasnici digli ruke. MOZZART SPORT

S. S. / Mozzart Sport

23.8.2022

Bivši fudbaler Sarajeva Aleksandar Pejović se u intervjuu za Mozzart Sport, između ostalog, prisjetio i neslavne epizode u Sarajevu, kada je bordo tim dva puta izgubio praktički osvojenu titulu.

Pejović je prošle godine raskinuo ugovor sa Sarajevom zbog zaostalih plaća, a prava je tražio i na FIFA-inom sudu, no kasnije je povukao tužbu.

Tražio novac preko suda

On je za Mozzart Sport pojasnio šta se dešavalo tada.

- Prva polusezona, od avgusta do decembra, sve kao u bajci. Oni nisu imali poraz ni tada, ni pola godine prije toga. Igrali smo play-off za ulazak u Evropsku ligu, ispali od Seltika. Igrao sam dobro i standardno. A onda su vlasnici sa Dalekog istoka, naprosto, digli ruke od cijele priče. Zavrnuli su slavine, mjesecima smo bili bez ikakvih primanja, poremetila se atmosfera - počeo je on svoju priču te nastavio:

- Bio sam prinuđen da svoj novac potražujem preko suda, baš nekih desetak dana prije tog finala Kupa, pa nisam bio dio ekipe. Ali, opet, sa životne strane, dragocjeno iskustvo. Sa tim ljudima tamo ostao sam prijatelj do kraja života, ono što se kaže, u pola noći. Drago mi je da je klub brzo stao na noge, sada sa novim vlasnicima iz Amerike opet teče med i mlijeko - kazao je Pejović za Mozzart Sport.

Ogromna bodovna prednost

Sarajevo je na polusezoni imalo ogromnu bodovnu prednost, ali se prednost istopila na proljeće i Borac je postao prvak BiH, a ekipa Sarajeva je dobila utjehu u vidu osvajanja Kupa.

- U julu prošle godine tadašnji većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo Nguyen Hoai Nam povukao se iz kluba i odlučio je prodati svoj vlasnički dio koji je preuzeo Ismir Mirvić, ali već je bilo prekasno. Do trenutka stabilizacije Sarajevo je izgubilo sve šanse za titulu, te je uslijed brojnih turbulencija odigralo najslabiju premijerligašku sezonu u historiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.