POTPISAN SPORAZUM

Strane sudije stižu u Hrvatsku nogometnu ligu

Siguran sam da će iskustvo i znanje hrvatskih sudaca doprinijeti takmičenju na Kipru, kao i da će ovo međunarodno iskustvo biti korisno za daljnji razvoj kako hrvatskih, tako i kiparskih sudaca, rekao je Kustić

Hrvatsko prvenstvo je vrlo jako i konkurentno. FENA

G. Š. / FENA

23.8.2022

Hrvatski nogometni savez (HNS) dogovorio je saradnju s Nogometnim savezom Kipra kojom je predviđena razmjena elitnih ili talentiranih i perspektivnih sudaca. 

- Ciljevi sporazuma su razmjena tehničkih znanja i iskustava, sticanje međunarodnog iskustva i poboljšanje kvalitete sudaca, a minimalni zahtjevi podrazumijevaju da suci sudionici moraju biti aktivni na najvišoj službenoj listi sudaca u svojoj zemlji u sezoni 2022/23, da moraju razumjeti i govoriti engleski jezik i da ne smiju biti pod disciplinskim mjerama ili prekršajima u svojim nacionalnim ligama, saopćio je HNS.

Uspješna saradnja

- Siguran sam da će iskustvo i znanje hrvatskih sudaca doprinijeti takmičenju na Kipru, kao i da će ovo međunarodno iskustvo biti korisno za daljnji razvoj kako hrvatskih, tako i kiparskih sudaca. Očekujem vrlo uspješnu saradnju za obje strane koja će biti temelj za daljnji razvoj kvalitetnih poslovnih odnosa HNS-a i CFA, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a Bruno Marić rekao je kako će ova saradnja proširiti prijateljstvo dviju zemalja.

- Siguran sam da je ovaj sporazum početak razvoja šire poslovne suradnje naših nogometnih porodica. Svima želim sreću, pogotovo sucima. Naš posao nije lagan, ali moramo služiti nogometu, to je naša ključna uloga, kazao je Marić.

Ovim ugovorom zadovoljan je i predsjednik Nogometnog saveza Kipra George Koumas.

- Siguran sam da će ovaj sporazum imati obostranu korist za nogomet i suce Kipra i Hrvatske. Naši odnosi s Hrvatskim nogometnim savezom uvijek su bili na najvišoj mogućoj razini, a kroz Ugovor o programu razmjene sudaca koji smo potpisali, postaju još bolji, izjavio je Koumas.


Veliki iskorak

Predsjednik Sudijske komisije Nogometnog saveza Kipra Milorad Mažić ustvrdio je kako su ovakva suradnja važna za budućnost kiparskog suđenja i, općenito, za imidž kiparskog nogometa.

- Hrvatsko prvenstvo je vrlo jako i konkurentno, a napravljen je veliki iskorak posljednjih godina na poboljšanju kvalitete nogometa i suđenja. Predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a, Bruno Marić, u potpunosti je promijenio strategiju. Novi suci su promovirani u najviši stepen takmičenja, kao što to i mi radimo od prošle sezone, a također imaju mladu generaciju međunarodnih sudaca s velikim potencijalom. Dakle, ovaj sporazum puno znači za kiparsko suđenje i kiparski nogomet i siguran sam da će korist za Kipar i Hrvatsku biti obostrana, dodao je Mažić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.