PRIJELAZNI ROK

Juventus još nije završio sa dovođenjem igrača: Dolaze napadač i veznjak

Poslije višesedmičnog natezanja čini se da su u Torinu konačno shvatili da je vrijeme da krenu u ofanzivu

Arkadijuš Milik je najbliži dolasku u Juve. Agencije

Piše: G. Š.

25.8.2022

Glejson Bremer, Anhel di Marija (Angel) i Filip Kostić su do sada najzvučnija pojačanja "Stare dame" iz Torina za jesen, s obzirom na to da ćemo Pola Pogbu (Paul) u dresu Juventusa vjerovatno gledati tek od 2023. godine. To je po mnogima premalo da bi se "Stara dama" vratila na tron Italije. Međutim, poslije višesedmičnog natezanja čini se da su u Torinu konačno shvatili da je vrijeme da krenu u ofanzivu.


Depaj na čekanju

Prvo i najbitnije, djeluje da je sve završeno oko transfera Arkadijuša Milika (Arkadiusz), koji će dati mogućnost Dušanu Vlahoviću da se povremeno odmori, a možda će čak igrati i u tandem sa njim, jer Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) koketira sa formacijom 4-4-2.

Sa Olimpikom iz Marseja je dogovoreno: 2.000.000 eura za pozajmicu sa opcijom da se ugovor visokog poljskog napadača otkupi za 8.000.000. Dobro je prošao i sastanak sa menadžerom i ovdje nema nikakvih dilema, osim one oko mogućnosti Milika da poslije 30 golova na 55 utakmica u proteklih 18 mjeseci nastavi sa dobrim igrama i u Seriji A.

Dolazak Milika ne znači da je Juve odustao od prve mete Memfisa Depaja (Memphis Depay), ali su u Torinu postali zabrinuti da Nizozemac neće uspjeti da se oslobodi posljednje godine ugovora sa Barcelonom. A to mora da uradi ako želi da mu Juventus osigura godišnju platu od 7.000.000 eura, plus bonusi. Može Juve i da plati određeno obeštećenje, ali bi onda Depaj mora mnogo više da se žrtvuje pa je utisak da je situacija ovdje poprilično zahladnila. Nije još sve propalo.


Pregovori sa PSG-om

Na kraju tu je Leandro Paredes. Pari Sen Žermen mora da rastereti igrački kadar opterećen masnim platama, pa se sa "Starom damom" pregovara o jednogodišnjoj pozajmici sa pravom otkupa koji bi postao obavezan ako bi Juve ostvario određene rezultatske uspjehe poput plasmana u Ligu prvaka, što ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem, ali govori i o tome da se razmišlja i o onome: Šta ako?

Paredes bi mogao da zakrpi rupu izazvanu Pogbinom povrede, ali bi mogao da igra i nešto ofanzivnije kada se Francuz vrati. U Torinu su uvjereni da će ovaj posao brzo realizovati.

S druge strane, potrebno je malo i pročistiti ekipu, pa se samo čeka da Marko Pjaca zaduži opremu zagrebačkog Dinama. Uslov je bio da se "Modri" kvalifikuju u Ligu šampiona – dok Denis Zakarija (Zakaria) privlači interesovanje nekoliko bundesligaša te ne bi trebalo da predstavlja problem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.