JAK OTPOR MALTEŽANA

Partizan ispustio 3:1, ali idu u grupnu fazu Konferencijske lige

U posljednjim trenucima meča još jedan penal za domaći tim, zbog prekršaja Andradea za konačnih – 3:3

Partizan u grupnoj fazi KL. FK PARTIZAN

S. S. / SK

26.8.2022

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencije pošto su u revanš meču plejofa igrali na Malti neriješeno 3:3 protiv ekipe Hamrun Spartans.

Crno-bijeli su u Beogradu savladali ekipu sa Malte sa ubjedljivih 4:1, tako da se očekivalo da će u revanšu bez većih poteškoća obezbijediti plasman u Ligu konferencija.

Na poluvremeni bilo 1:1

Međutim, nisu dobro fudbaleri Partizana ušli u utakmicu. U novoj garnituri dresova, sivo-crnoj, tako su i djelovali na terenu u prvom poluvremenu – sivo i bezidejno. Opravdanje nije ni veoma loš teren.

Tim sa Malte predvođen srpskim trenerom Brankom Niševićem prijetio je od prvog minuta. Igrači Hamrun Spartansa nekoliko puta ozbiljno su zaprijetili, šutirali ka golu Partizana, ali je mladi golman Popović uspijevao da sačuva mrežu. Sve do 27. minuta kad je hrvatski internacionalac Roko Prša iskoristio lošu intervenciju odbrane crno-bijelih i doveo Maltežane u zasluženo vodstvo – 1:0.

Srećom, vrlo brzo je Partizan izjednačio. Iz prve prave šanse. Korner je u 34. minutu izveo Živković, u nastavku akcije ponovo je centrirao, golman izbio loptu, ali samo do Rikarda – 1:1.

Nekoliko minuta kasnije domaći tim je pogodio stativu, šutirao je Giljamie. Na kraju, poslije blijedog prvog poluvremena, rezultat je glasio neriješeno 1:1. To je i dalje bio rezultat koji je lagano vodio Partizan u grupnu fazu UEFA Lige konferencije, ali igra svakako nije radovala pristalice crno-bijelih.

Maltežani se otvorili, što ih je koštalo

U drugom poluvremenu slika se popravila. Maltežani su bili primorani da se još više otvore, što je stvorilo prostor za napade Partizana. Prvo je Rikardo promašio veliku šansu poslije akcije Meniga, a onda je Slobodan Urošević sjajno prošao i matirao odbranu Haruna za preokret – 1:2!

Kada je Rikardo u 78. minutu krunisao još jedan dobar napad Partizana i postigao drugi gol na meču za 1:3, sve je bilo jasno! Iako nije blistao, Partizan je rutinski obezbijedio plasman u grupnu fazu Lige konferencije.

Nekoliko minuta kasnije domaći tim je smanjio prednost Partizana golom iz jedanesterca, pošto je prethodno lopta pogodila u ruku Belića. U posljednjim trenucima meča još jedan penal za domaći tim, zbog prekršaja Andradea za konačnih – 3:3!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.