NASER EL HELAIFI

Predsjednik PSG-a: Neki klubovi su dužni 1,8 milijardi

Drugi klubovi imaju velike dugove i to je rizik i opasnost za nogomet, kazao je

Naser el Helaifi: Zabrinut sam za stanje u fudbalu. SCREENSHOT / ESPN

Piše: S. S.

7.9.2022

Predsjednik PSG-a Naser el Helaifi (Nasser Al-Khelaifi) je, izgleda, kritikovao Barselonu dok je na diskusiji nazvanoj Football Talks govorio o finansijskoj situaciji u kojoj su se našli evropski klubovi. Pariški i katalonski sastav možda nisu najveći rivali, ali daleko od toga da među njima cvate ljubav.

Sve je krenulo 2017. godine kada su se sreli u Ligi prvaka. PSG je u prvoj utakmici pobijedio 4:0 i jednom nogom zakoračio u četvrtfinale, a onda je Barsa na Kamp Nouu pobijedila s visokih 6:1 i okrenula situaciju u svoju korist.

PSG je potom Barci "oteo" Nejmara u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura, a prošle godine su iz kluba odveli i Lionela Mesija koji je u Pariz stigao kao slobodan igrač. Al-Helaifi je sada dodao ulje na vatru bocnuvši Barsu. Iako nije imenovao katalonski klub, svima je jasno o kome je zapravo govorio.

- Neki klubovi imaju dug od 1.8 milijardi eura, to nije zdravo. Hvala Bogu da mi sve radimo bez dugova. Naravno da smo zbog koronavirusa izgubili dosta novaca, ali nemamo šta skrivati. Drugi klubovi imaju velike dugove i to je rizik i opasnost za nogomet - rekao je predsjednik PSG-a pa nastavio s prozivanjem "nekih predsjednika" u čemu se može prepoznati lik Barsinog Žosepa Bartomeua:

- Neki su bili predsjednici dugo godina i ostavili velike dugove njihovim nasljednicima i to se događalo dugi niz godina. Mislim da je upravo to opasno za nogomet. Moramo biti oprezni i brinuti o tome jer je to opasnost koja može uništiti nogomet. Trebamo pravila da zaštitimo klubove i nogomet u Evropi od katastrofalnih dugova u tim klubovima  zaključio je Al-Helaifi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.