EVROPSKA LIGA

Murinjo: Želimo da idemo naprijed, bez postavljanja ciljeva da dođemo do finala, polufinala, šta god

Teško je predvidjeti kako će igrati, moramo biti spremni na sve, znamo da su dobra ekipa. Imaju iskustva u evropskom fudbalu, mnogo stranih igrača...

Žoze Muruinjo. Arhiva

G. Š.

8.9.2022

Roma je prošle sezone u prvoj sezoni Žozea Muruinja (Jose Mourinho) osvojila Konferencijsku ligu i dobila kartu za viši stepen – Evropsku ligu, mada je i u domaćem šampionatu izboreno drugorangirano takmičenje na tlu Starog kontinenta. Cilj Rimljana je Liga šampiona, a put do njega je ili prva četiri mjesta u Seriji A ili osvajanje ovog takmičenja.


Zaista zaslužujemo da budemo ovdje

Renome Rome govori da je jedan od pet, šest favorita za trofej. Murnjova četa je malo poljuljana pred put u Bugarsku, na noge Ludogrecu, koji ovog ljeta nije uspio preko kvalifikacija da se domogne elitnog takmičenja na Starom kontinentu. "Vučica" je za vikend pregažena u Udinama od Udinezea (4:0). No, Roma i Betis su favoriti u Grupi C i trebalo bi da se bore za prvo mjesto koje donosi direktan plasman u osminu finala drugorangiranog takmičenja. 

Svaki izgubljen bod protiv Helsinkija i Ludogoreca mogao bi skupo da košta italijanski i španski klub. Murinjo je rekao da ne dolaze u Bugarskui turistički, nego ih zanima samo pobjeda.

- Zaista zaslužujemo da budemo ovdje, jer smo se dva puta kvalifikovali za ovo takmičenje. Želimo da idemo naprijed, bez postavljanja ciljeva da dođemo do finala, polufinala, šta god. Naš cilj je da se kvalifikujemo iz grupe. Poštujemo Ludogorec, ali smo tu i da pobijedimo, rekao je Murinjo i dodao:

- Teško je predvidjeti kako će igrati, moramo biti spremni na sve, znamo da su dobra ekipa. Imaju iskustva u evropskom fudbalu, mnogo stranih igrača, teškoće koje sigurno očekujemo, ali mi istovremeno nismo tu zbog turizma... Želimo da počnemo dobro, znamo da je grupna faza, a ne nokaut, tako da ima prostora za greške, ali moje iskustvo mi govori da ako dobro počnete grupu, imate bolje uslove da je kontrolišete i dobro završite.

Želimo nametnuti našu igru

Portugalac konstatuje da je cilj prva dva mjesta koje vode u Evropska liga.

- Želimo da ostanemo u ovom takmičenju, a ne da ponovo ulazimo u Konferencijsku ligu. Zavisi i kako ćemo igrati. Ako smo mi dominantni, oni moraju da se brane, ako mi nismo dominantni onda ćemo biti u defanzivnoj situaciji. Zato hajde da pokušamo da nametnemo našu igru, dođemo punom snagom i pokušamo da pobijedimo - zaključio je Murinjo.

Roma će biti silino oslabljena. Na put u Razgrad nisu otputovali Tami Ejbraham, Rik Karsdorp, Nikolo Zaniolo, Stefan El Šaravi, Maraš Kumbula i Žoržinjo Vajnaldum. U napadu se očekuju ljetošnja pojačanja, Paolo Dibala i Andrea Beloti.

Domaćin će imati veliku podršku navijača. Ludogorec je saopštio da su sve karte za Huvefarm arenu rasprodate. Bugarski šampion nije pobijedio u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja skoro tri godine, od oktobra 2019. godine, kada je savladan Ferencvaroš u Budimpešti sa 3:0 (Evropska liga).

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 7.75. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.