FK VELEŽ

Osim: Skupljamo bodove jedan po jedan, k'o male ptice

Trebali smo vjerovatno povesti drugim golom jer smo imali dovoljan broj šansi

Osim: Treba im odati priznanje, pritisli su nas malo. Arhiva

Piše: A. V.

30.9.2022

Šef stručnog štaba Veleža Amar Osim, nakon domaćeg remije (1:1) sa Posušjem, istakao je da je utakmice mogla otići i na jednu i na drugu stranu.


Oni su dobro ušli u utakmicu

- Definitivno smo slabo ušli u utakmicu, to jeste oni su dobro ušli u utakmicu, rekao je Osim i dodao:

- Treba im odati priznanje, pritisli su nas malo, a mi smo imali neka nesretna rješenja i dali im priliku da nas rane. Ne samo što su dali gol, nego su vidjeli da nas mogu raniti. Nakon toga smo mi preuzeli inicijativu, imali smo dosta šansi, zasluženo izjednačili i mogli možda povesti. Trebali smo vjerovatno povesti drugim golom jer smo imali dovoljan broj šansi.

Drugo poluvrijeme je bilo malo mirnije.

- I mi i oni su imali dobrih situacija. U utakmici gdje je omjer šansi, neću pogriješiti ako kažem 7:5, 6:4, 8:5 za nas, nije nelogično da bude 1:1, gdje je moglo na obje strane se okrenuti. Da su oni pred kraj dali gol iz onih kontri morali bismo reći da je zasluženo. Isto tako i mi smo mogli neke situacije puno bolje riješiti. Dobro, s obzirom na loš ulazak u utakmicu i da im nismo planirali dati da se razmašu, a uspjeli smo im dati da se razmašu. Oni su i previše nezgodni kad se razmašu. Nismo izgubili, skupljamo bodove jedan po jedan, k'o male ptice, malo skupljamo po malo. Bod po bod, što u sistemu gdje je pobjeda tri boda nije puno. 

Nismo dobro startali

Također, Osim je dodao i ovo:

Ne gubimo, ali ni ne pobjeđujemo. Danas se nije okrenulo na našu stranu, nismo dobro startali u utakmicu, dali smo im, opet ponavljam, priliku da se razmašu i cijela utakmica je bila bez kontrole s obje strane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.