TRENER ŽELJEZNIČARA

Verbalni sukob dva trenera: Mulalić otkrio šta je rekao Jakiroviću

Istakao je da se u drugom poluvremenu nije igralo 13-14 minuta

Mulalić: Nije bila korektna izjava Jakirovića u Mostaru. Avaz

Piše: G. Š.

8.10.2022

Željezničar je u derbiju 13. kola Premijer lige BiH na svom terenu poražen od ekipe Zrinjskog sa 1:0. Novinarima se na press konferenciji obratio trener "Plavih" Edis Mulalić.

Domaći tim je imao nekoliko prilika, ali nije uspio nadoknaditi gol Marija Tičinovića iz 30. minute. Mulalić je prokomentarisao verbalni sukob nakon utakmice sa trenerom Zrinjskog Sergejom Jakirovićem.


Mulalić je rekao kako protiv svog kolege Jakirovića nema ništa protiv, te da radi izuzetno dobar posao. No, otkrio je šta mu je zasmetalo zbog čega je došlo do verbalnog sukoba.

- Nakon utakmice u Mostaru Jakirović je izjavio da smo se mi valjali u Mostaru, a ja sam ga pitao samo šta je bilo danas. Ko se danas valjao?

Jakirović je tad izjavio da je to bio naš "seljakluk". A čiji je onda ovo danas seljakluk - pita Mulalić.

Istakao je da se u drugom poluvremenu nije igralo 13-14 minuta.

Mulalić je govorio i o utakmici, navodeći da je zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači, te da je vidljiv napredak u sezoni. Trener Željezničara je rekao da su njegovi igrači nadigrali Zrinjski, ali da je nedostajao gol.

- Škripi nam na poziciji napadača. I ovi momci dobro rade, ali da bi poentirali, mora neko zabiti. Možemo biti zadovoljni igrom, to je bilo evidentno. Mislim da smo bili dobri za barem jedan gol. Svesti Zrinjski da u drugom poluvremenu da ne napravi niti jednu šansu, mislim da to nije mala stvar - izjavio je Mulalić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.