LIGA PRVAKA

Pioli: Rekao sam sudiji šta mislim o njemu poslije meča

Ne pričam engleski baš tečno, ali mislim da je shvatio šta sam htio da mu kažem, istakao je trener Milana

Stefano Pioli. AC Milan

G. Š.

12.10.2022

Nadali su se u Milanu našeg Radet Krunića da će na San Siru, uz povratak Tea Ernandeza, biti u stanju da se predstave u drugačijem svjetlu i revanširaju se Čelziju za prošlosedmični poraz. Međutim, nisu uspjeli. 

Kakva krađa

Nisu zapravo ni dobili priliku da to učine. Sporna odluka glavnog sudije Danijela Ziberta u uvodnoj fazi meča uticala je na to da "Rosoneri" više od sat utakmice odigraju u podređenom položaju.

- Kakva krađa, piše "Gazzeta" na naslovnoj strani štampanog izdanja, aludirajući na Zibertovu odluku da u 18. minutu dodeli crveni karton Fikaju Tomoriju i dosudi penal za Čelzi čime je “ubio“ utakmicu. 

U digitalnom izdanju milanski list pak podsjeća da ovo nije prvi put kako sudije donose sporne odluke na štetu Rosonera u evropskim takmičenjima. Samo u prošloj sezoni desile su se dvije, ona protiv Atletika na San Siru u grupnoj fazi Lige prvaka (penal zbog igranja rukom Pjera Kalulua iako je prethodno Toma Lemar loptu ponio rukom), a onda i protiv Mančester junajteda u nokaut fazi Lige Evrope (poništen gol zbog navodnog igranja rukom Franka Kesija). 

U jednom od tekstova posvećenom Zibertovoj odluci, "Gazzeta" piše da penala nije ni bilo...

- Jedna ruka naslonjena na rame. Zatim i druga, da, ali u pitanju su blagi kontakti, ne sputavaju, jer se kazneni udarci veoma razlikuju. Ono što se dešava između Tomorija i Maunta nema ogroman uticaj na akciju, do te mjere da igrač Čelzija, već oslobođen kontakta, pravi dva koraka i upućuje udarac, piše "Gazzeta".

Trener Milana Stefano Pioli bio je ljut, kako u datom trenutku, tako i poslije utakmice.

- Ne moram da gledam ponovljeni snimak... Rekao sam sudiji šta mislim o njemu poslije meča. Ne pričam engleski baš tečno, ali mislim da je shvatio šta sam htio da mu kažem. Utakmica samo što je počela, imao sam osjećaj da nam dobro ide. Crveni karton i penal su promijenili utakmicu protiv tima koji je ionako već dovoljno jak i nije mu potreban igrač više na terenu. Imali smo šanse da se vratimo u meč. Šteta, osjećali smo da bismo zaista mogli da imamo svoju riječ na terenu, rekao je trener Milana.

Zibertovo potpuno ludilo

I bivši italijanski sudija Gracijano Ćezari imao je šta da kaže na Zibertov račun.

- To je potpuno neshvatljivo. Intenzitet Tomorijevog hvatanja Maunta za rame nije dovoljno jak za najstrožiju kaznu. Sudija kaže da ga je Tomori držao, ali snimak to ne pokazuje. Tomori nijednog trenutka nije uhvatio Maunta, ne možete to nazvati povlačenjem. U najboljem slučaju to je dodir, a Maunt je poslije toga imao priliku da nastavi kretnju i šutira. Bilo je ovo Zibertovo potpuno ludilo. Što se VAR sudija tiče, oni ne smiju da sude o intenzitetu kontakta. Činjenica je da je sudija već imao pištaljku u ustima pri prvom dodiru Mauntovog ramena. To je nepostojeći penal - zaključio je Ćezari.

I legenda Juventusa Alesandro Del Pjero istog je mišljenja.

- Nikad ne bih dosudio penal. Samo je stavio ruku, nije bilo guranja niti povlačenja. Ovo su kontakti koji se dešavaju u fudbalu, dio su igre i nikada to ne bih svirao - rekao je Del Pjero. 

Čak je i fudbaler Čelzija Žoržinjo mišljenja da Tomorija nije trebalo kažnjavati crvenim kartonom.

- Mislim da je bio penal. Crveni karton vjerovatno nije, ali penal jeste, prokomentarisao je Italijan sa osmjehom na licu kada je čuo riječi Alesandra Del Pjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.