PREMIJER LIGA BIH

Invazija "Manijaka" u Široki Brijeg

“Plavi” će u derbiju kola imati veliku podršku svojih navijača

Mulaliću će nedostajati suspendirani Hodžić. Avaz

Piše: A. Vatreš

15.10.2022

Derbi 14. kola Premijer lige BiH u subotu od 19 sati na Pecari odigrat će Široki Brijeg i Željezničar.

Iza sarajevskih “Plavih” je domaći poraz od Zrinjskog (0:1), te u predstojeći duel ulaze kao četvrtoplasirani s tri boda manje od svog protivnika, koji se nalazi na drugom mjestu ligaške tabele.

Njihov prvi ovosezonski duel, odigran 31. jula na Grbavici, završen je bez pobjednika, nakon što je Široki Brijeg zabio za 1:1 u 95. minuti.


Kadrovski problemi

Bit će to dobar motiv za ekipu Edisa Mulalića da se proba revanširati protivniku, u čemu će imati i veliku pomoć svojih najvatrenijih navijača, popularnih “Manijaka”, koji su najavili invaziju u Široki Brijeg.

- Poraz od Zrinjskog ne smije nas demotivisati i pokolebati da napravimo invaziju na Široki i tamo se pojavimo u ogromnom broju. Dugo vremena smo čekali da vidimo Želju na vrhu tabele i sada nam je to na dlanu. Svi smo svjedoci koliko smo puta samo ove sezone “vadili” i “gurali” rezultat i koliko smo bili značajan faktor u svakoj Željinoj dobroj partiji – navodi se u poruci „Manijaka“ i dodaje:

- Dugo vremena smo čekali i odlazak na gostovanje i priliku da Želju bodrimo i na drugim stadionima. S obzirom da je ovo jedno od rijetkih gostovanja gdje se trenutno možemo pojaviti, idealna je prilika da pokažemo koliko smo se toga zaželjeli. Ovo nije poziv samo ljudima koji stoje u kopu, ovo je poziv svim „Manijacima“ i Željovcima sa svake tribine našeg stadiona! Koliko je vaš glas značajan sa tribina Grbavice, još više je značajan na tribinama drugih stadiona!

Željezničar će na Pecari imati određene kadrovske probleme.

Šef struke “Plavih” Edis Mulalić neće moći računati na suspendirane Marina Galića i Armina Hodžića, dok su zbog povreda upitni Benjamin Šehić i Hamza Gasal.


Kazna za Mulalića

“Plavi” su neporaženi na tri posljednja gostovanja u Širokom Brijegu, gdje se ipak ne mogu pohvaliti skorom.

Od posljednjih 30 mečeva izgubili su 19, a dobili svega pet.

Trener “Plavih” Edis Mulalić kažnjen je zbog kršenja kodeksa ponašanja na utakmici protiv Slobode iz Tuzle u Banovićima s 500 KM.

Disciplinska komisija N/FS BiH kaznila je i Željezničar, koji će u kasu Saveza morati da uplati 5.000 KM zbog pirotehnike na proslavi rođendana protiv dobojske Sloge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.