KONJIC

Tuzlaci najavljuju pobjedu: Na Igman bez Čelikovića

Neke utakmice nam nisu išle na ruku pa ćemo se u ovoj morati na neki način “čupati”, da ne bi ostali bez bodova koji su nam neophodni da ostanemo u pratnji za vodećim timovima, kaže Ahmetović

Ahmetović (lijevo): Igman nam je dužnik. Avaz

Piše: A. V.

15.10.2022

Težak gostujući poraz od Posušja (3:0), za koji će se probati iskupiti u subotnjem meču protiv konjičkog Igmana (14:30 sati).

– Igman nam je dužnik zbog tog poraza u Kaknju. Tuzla City igra napadački fudbal pa će tako biti i danas. Neke utakmice nam nisu išle na ruku pa ćemo se u ovoj morati na neki način “čupati”, da ne bi ostali bez bodova koji su nam neophodni da ostanemo u pratnji za vodećim timovima. Ovu utakmicu sigurno želimo da pobijedimo i vratimo se na pobjednički kolosijek. U ligi nema slabih protivnika - kazao je pomoćni trener Tuzlaka Selver Ahmetović.

U plavom taboru imaju maksimalan respekt prema timu iz Konjica, koji ga je u prvom ovosezonskom meču savladao s 3:2.

– Gledali smo dosta njihovih utakmica. U napadu imaju Ramića koji se razigrao, bio je nekada u Tuzla Cityju i u Slobodi, dobro ga znamo. Tu je i iskusni Bodul pa mali Duraković koji je također bio kod nas. Radi se o dobroj ekipi koju treba na vrijeme “načeti” i utakmicu čim prije okrenuti u našu korist – dodao je Ahmetović.

Za ovaj duel u timu Tuzla Cityja neće biti Jasmina Čeliković, koji je u Posušju dobio crveni karton.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.