ŠPANIJA

Ćavi: Otići ću kada više ne budem mislio da sam rješenje

Optimist sam, siguran sam u ono što radimo, poručio je trener Barcelone uoči sutrašnjeg El Klasika

Ćavi: Nezahvalno je biti trener Barcelone. TWITTER

A. V.

15.10.2022

Real Madrid i Barcelona sutra od 16:15 sati na Santjago Bernabeuu u okviru 9. kola La Lige igraju prvi ovosezonski El Klasiko.

Trener katalonske momčadi Ćavi Ernandes (Xavi Hernandez) je na konferenciji za medije najavio sutrašnji meč, a prvo se osvrnuo na pobjedu od 4:0 u posljednjem El Klasiku, odigranom u martu ove godine.

- Bili smo hrabri. Realu odgovara igrati u niskom bloku, a mi moramo napadati bolje nego protiv Intera. Dobri smo u prvenstvu i to moramo iskoristiti - rekao je Ćavi.

Jedno od pitanja bilo je kako zaustaviti Vinisijusa (Vinicius).

- Ne možemo se fokusirati samo na njega. Tu su Benzema, Valverde, Kros (Kroos), Modrić... Moramo zaustaviti Real, a ne samo Vinisijusa - odgovorio je Ćavi.

Iza Barcelone je remi s Interom u Ligi prvaka, koji će je vjerovatno koštati osmine finala.

- Optimist sam, siguran sam u ono što radimo. Dobro smo se osjećali prije utakmice s Interom. Ne smijemo zaboraviti da nismo izgubili nijednu ligašku utakmicu i da smo prvi na tabeli. Pokušavamo biti mentalno jaki. Otići ću kada više ne budem mislio da sam rješenje. Sada sam sretan unatoč debaklu protiv Intera -  rekao je Ćavi pa nastavio:

- Svjestan sam neuspjeha, razumijem navijače Barcelone. I ja sam tužan, velika šteta je što se dogodilo protiv Intera. No nećemo stati. Došao sam prije manje od godinu dana kako bih okrenuo situaciju. Rano je za donošenje zaključka...

Pitali su ga i je li bilo bolje biti igrač Barcelone ili sada. 

- Nezahvalno je biti trener Barcelone, bolje je biti igrač jer više uživaš. Pokušavam smanjiti pritisak u svlačionici. Igrači moraju uživati u sutrašnjoj utakmici - rekao je Xavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.