MADRID

Zašto je neposredno prije El klasika uhapšen sin predsjednika Barcelone

Kako su objavili "El Espanol" i "As", 25-godišnji Laporta (Guillem) uhapšen je jer je u restoranu u neposrednoj blizini stadiona "Santiago Bernabeu" prijetio svojoj partnerici

Đoan Laporta. FC Barcelona

G. Š.

17.10.2022

Neposredno prije sinoćnjeg "El klasika", u kojem je Real Madrid sa 3:1 pobijedio Barcelonu, policija je privela sina predsjednika katalonskog kluba Đoana Laporte (Joan).

Kako su objavili "El Espanol" i "As", 25-godišnji Laporta (Guillem) uhapšen je jer je u restoranu u neposrednoj blizini stadiona "Santiago Bernabeu" prijetio svojoj partnerici. Izvori iz policije ispričali su da je Laporta mlađi pred desetak drugih gostiju počeo tresti partnericu i prijetiti joj. Za obližnjim stolom sjedili su pratioci neimenovanog ministra u Vladi koji su odmah pozvali policiju.

Nakon dolaska agenata jedinice Građanske sigurnosti (Seguridad Ciudadana), Laporta je prema riječima očevidaca bio vrlo agresivan i opirao se uhićenju, zbog čega su agenti zatražili od radnika hitne pomoći da mu daju sedativ. 

Propali fudbaler (zadnji klub za koji je igrao je bila andorska Sent Julija, koja ga je otpustila...) nalazi se u odjelu Jedinice za zaštitu porodice, gdje je kasnije stigao i njegov otac. Optužen je za krivično djelo zlostavljanja i danas bi se trebao pojaviti pred istražnim sudijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.