KRALJEVSKI KLUB

Perez: Benzema je mješavina Ronalda i Zidana

Kurtoa je najbolji golman na svijetu, trebalo bi da budete strpljivi. Možda u budućnosti bude Zlatna lopta, rekao je predsjednik Reala

Florentino Perez. Real Madrid

G. Š.

18.10.2022

Napadač Real Madrida Karim Benzema proglašen je za najboljeg igrača svijeta za prošlu sezonu. Zlatnu loptu niko ne može da mu ospori, možda je i ranije zaslužio da dobije to priznanje, a Florentino Perez je poslije ceremonije dodjele, francuskog golgetera uporedio sa Ronaldom Nazadiom da Limom i Zinedinom Zidanom.

Četiri Zlatne lopte

- Konačno! Benzema je dobio priznanje da je najbolji igrač na svijetu. Odavno ga je zaslužio, jer je bio najbolji posljednje tri ili četiri godine. On je devetka, mješavina Ronalda i Zidana, radi dva posla istovremeno. Lider je kao Zidan, a šutira na gol kao što je to činio Ronaldo, rekao je Perez za "Kadenu SER" nakon što je Benzemi dodijeljena Zlatna lopta i prokomentarisao zajedničku sliku sa dobitnicima:

- Bio je Figo, bio je Zidan, bio je Ronaldo i sada je Benzema. I svi smo se slikali zajedno. Četiri osobe, to za mene ima sentimentalnu vrijednost. Četiri Zlatne lopte.

Tibo Kurtoa proglašen je za najboljeg golmana svijeta, dodijeljen mu je trofej Lav Jašin, a predsjednik Kraljevskog kluba vjeruje da bi u budućnosti mogao da bude dobitnik i Zlatne lopte.

- Kurtoa je najbolji golman na svijetu, trebalo bi da budete strpljivi. Možda u budućnosti bude Zlatna lopta, rekao je Perez.

Iako je Real Madrid osvojio Ligu prvaka, Primeru, Superkup Španije i Superkup Evrope, u izboru "Frans fudbala" za najbolji klub prošle sezone završio je iza Liverpula i Mančester sitija. Takav izbor pokrenuo je lavinu komentara. Negodovali su Toni Kros, Iker Kasiljas...

- Pa, čestitam im… Imaju sjajnog predsjednika, odličnog trenera i dobre igrače. To je sjajan klub, nema šta da se doda, naglasio je predsjednik Real Madrida.


"Slučaj Mbape"

Ni u večeri kada je Benzema bio centralna figura na crvenom tepihu tema Kilijan Mbape bila je aktuelna. Sve glasnije su priče da francuska zvijezda neće ostati na Parku prinčeva, ponovo se licitira o novoj sredini. Real Madird je ljetos bio zagrijejan, ali nije ulovio Francuza. Zadržao ga je Pari Sen Žermen masnim parama, a stari lisac Perez trvdi da ga više ne interesuje. Ko ga ne zna, skupo bi ga platio.

- Nije da mi je tema o Mbapeu dosadna, nego je i ne čitam. Ona sada nema smisla. Igrači sada napreduju spektakularno. Rodrigo i Vinisijus su dva sjajna igrača, rekao je Perez i prokomentarisao vidi li tandem brazilskih ofanzivaca u budućnosti kao dobitnike Zlatne lopte:

- Naravno, obojicu ih vidim kao dobitnike Zlatne lopte. Ali, moramo da vidimo kako će se razvijati. Real Madrid gleda samo na igrače koje ima i situacija nije loša. Kamavinga, Valverde, Militao, Čuameni… To su mladi momci sa perspektivnom budućnošću, tvrdi predsjednik Kraljevskog kluba.

O Mbapeu navodno više ne razmišlja, o izlaznoj klauzulu za Erlinga Halanda ne zna ništa.

- Nemam pojma. Ponavljam, imamo najbolje igrače na svijetu - istakao je Perez.

Dvije velike pobjede

Odnio je Real Madrid dvije velike pobjede u dva dana. Osamio se na vrhu Primere pobjedom u El Klasiku, a početak nove sedmice zasladio je Benzema.

- Ostalo je toliko toga, nije odlučujuća utakmica. Ali, uvijek je bolje pobijediti u El Klasiku, nego izgubiti. El Klasiko je El Klasiko. Prestižna utakmica, mnogo ljudi je gleda - rekao je predsjednik kluba iz Madrida.

Šuška se na Pirinejima i o mogućem štrajku fudbalera…

- Ta tema me uopšte ne zanima, posebno ne danas. Štrajk? Nemam blagu predstavu - podvukao je Perez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.