SLAVONSKI BROD

Bh. asovi predvođeni Baždarevićem, Nikićem, Bolićem, Musićem... sutra ponovo na terenu

Domaći tim predvodit će Veldin Karić, nekadašnji as Željezničara, Marsonije,Varteksa, Dinama, Torina, Lugana...

Mehmed Baždarević. NSBiH

Piše: G. Š.

18.10.2022

Srijeda (sutra) će biti nogometni blagdan u Slavonskom Brodu, gdje će su u sklopu 3- festival nogometne humane tolerancije - pod sloganom: "Čarobna lopta naša srca spaja", igrati asovi hrvatskog i bh. nogometa.  S jedne strane reprezentacija Evropskih nogometnih humanih zvijezda i prijatelja, a s druge selekcija "Zvijezde BiH".


Karić predvodi domaći tim

Organizator nogometnog spektala u Slavonskom Brodu (stadionu NK Amater - u 17 sati) je Svjetska asocijacija Roma. Elmir Dedić s prijateljima, sponzorima i partnerima pobrinuli su se da ljubitelji nogometa uživaju u majstorijama nekada vrsnih nogometaša.

Domaći tim predvodit će Veldin Karić, nekadašnji as Željezničara, Marsonije,Varteksa, Dinama, Torina, Lugana...

Bh. zvijezde predvodi Mehmed Baždarević, legendarni kapetan sarajevskog Željezničara, jugoslovenski i bh.reprezentativac i bivši selektor BiH. Meša je ostvario zapaženu igračku karijeru u Francuskoj, a uspješno je vodio desetak inozemnih klubova.

U Baždarevićevom timu nastupit će još vrsni nogometaši, poput Nikole Nikića, Elvira Bolića, Vedina Musića, Kemala Alispahića, Alena Kraka, Ante Petrovića, Mire Klaića, Matijasa Pejića, Igora Remetića, Darija Damjanovica, Esmira Džafića, Hasana Rođe Mujčića, Samira Mekića, Mirsada Dedića, Stefana Spajića, Jasmina Hukića, Senada Brkića, Nihada Ribića, Denisa Sadikovića, Atifa Muslića, Nermina Alibašića, Damir Špica, Dario Damjanović...

Ljubitelje nogometa u Slavonskom Brodu posebno veseli nastup dvojice asova iz Humanih zvijezda BiH. Prvi je Zemir Mujčin, koji je s bratom Edinom bio u jednoj od najboljih postava u klupskoj historiji Marsonije. Mujčin protiv rođaka Karića.


Blažević, Dalić, Živković, Halilović...

Drugi bh. nogometaš koji se upisao u klupsku historiju Marse je Ahmed Hadžispahić. Spaha je bio strijelachistorijskog prvog gola Marsonije u HNL. Bilo je to 21. avgusta 1994. godine, kada je Marsonija s 3:0 deklasirala Primorac. Osim Hadžispahića golove za Marsoniju postigli su Lućano Zgrablić i Vladimir Petrović. Vladin brat Anto nastupit će u srijedu za Humane zvijezde BiH. Još jedna prigoda da publika uživa.

Pozivi su upućeni Miroslavu Blaževiću, Zlatku Daliću, Borisu Živkoviću, Ivanu Cvjetkoviću, Seji Haliloviću... Riječani Mladen Mladenović i Dragan Skočić otkazali su nastup zbog smrti Marjana Tabara, jednog od najboljih malonogometaša kojeg je Rijeka imala.

Organizator nogometnog spektala u Slavonskom Brodu (stadionu NK Amater - u 17 sati) je Svjetska asocijacija Roma. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.