TEŠKE OPTUŽBE

Fudbaler Mančester junajteda pušten iz zatvora uz kauciju

Optužen za pokušaj silovanja, nanošenje tjelesnih povreda, te kontrolu i prinudno ponašanje

Mejson Grinvud. Twitter

G. Š.

19.10.2022

Ozloglašeni fudbaler Mančester junajteda Mejson Grinvud (Mason Greenwood) ponovo je pušten iz zatvora uz kauciju, saznaje "BBC-i". On je prije četiri dana još jednom uhapšen pod optužbom da je prekršio uslove naredbe, pošto je prethodno pušten uz kauciju dok se protiv njega vodi postupak.


Žrtva bivša djevojka

Napadač je optužen za pokušaj silovanja, nanošenje tjelesnih povreda, te kontrolu i prinudno ponašanje. Žrtva svih ovih postupaka je njegova bivša djevojka. Vjeruje se da su se navodna kaznena djela dogodila između 1. decembra 2018. i 15. oktobra 2022. godine.Suđenje protiv Grinvuda se nastavlja, a prije nekoliko dana on se pojavio na još jednom ročištu.

Pod trenutnim uslovom da bude pušten uz kauciju, Grinvud ne smije da dolazi u kontakt sa svjedocima, uključujući i bivšu djevojku, i mora da živi u svojoj kući, koja se nalazi u dijelu Mančestera pod nazivom Bouden. Napadač Mančester junajteda uhapšen je u januaru, a potom je proveo tri dana u pritvoru, prije nego što je pušten uz kauciju. Od tada čeka da sazna svoju sudbinu.


Ne smije posjećivati klupsku bazu

Suspendovan je i od strane „Crvenih đavola“, pa ne smije da posjećuje klupsku bazu. 

I pored toga, klub mu isplaćuje sedmičnu platu od 75 hiljada funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.