DERBI STARIH RIVALA

Mulalić: Kome će biti teže, meni ili Amaru - to je teško reći

Čeka nas teška utakmica sa protivnikom koji ima dosta kvalitetne pojedince i veoma širok kadar, rekao je trener Željezničara

Edis Mulalić. FK Željezničar

Piše: G. Š.

21.10.2022

Fudbaleri Željezničara i Veleža će u subotu (17 sati) na Grbavici odigrati 129 međusobni duel. Plavi su u dasadašnjih 128 derbija ostavrili 62 pobjede, 30 remija i 36 poraza.

- Čeka nas teška utakmica sa protivnikom koji ima dosta kvalitetne pojedince i veoma širok kadar, rekao je trener Željezničara Edis Mulalići dodao:





Veći izbor igrača

- Amar (Osim - op.a.) u zadnje tri četiri utakmice ima veći izbor igrača, primijetio sam da njih pet-šest koristi fiksno, a ostale stavlja prema domaćim ili gostujućim utakmicama. U gostujućim duelima daje šansu malo defanzivnim igračima, a kod kuće malo kreativnije. U nekim stvarima mu i zavidim, jer ima izbora – može probati nekoliko varijanti. Mi to ne možemo... Malo smo osakaćeni i sa zaštićenim godištem – imamo ih pet - Gasal, Subašić, Beća, Muftić i Drina. No, Gasal i Subašić su povrijeđeni, Drina ima tri žuta kartona. tako da smo ostali na dva igrača sa zaštićenim godištem i samim tim to nam i diktira sami sastav. Ali hajde, nećemo plakati, imamo to što imamo, želim da se prezentujemo kao i dosad, kao tim, da budemo hrabri, kako onda kada mi imamo loptu, tako i kada je ona kod protivnika. Za šta će to biti dovoljno, vidjet ćemo.

Trener Željezničara osvrnuo se i na minulu utakmicu protiv Veleža u Gabeli (3:1)

- Otvorili smo tu utakmicu vrlo dobro, Gasal i još neko je imao šansu - imali smo i dvije situaicje u tranzicijama da povedemo, ali nismo uspjeli. Nekako smo slabi bili u sve tri linije. Nismo bili kompaktni, nismo preuzimali odgovornost i onda te u takvim situacijama Velež, koji na svakom mjestu ima dva kvalitetna igrača, kazni. To je jasno i neminovno, nakon toga smo to analizirali i izdigli se iz te situacije, otkriva Mulalić




Nema pravila

Trener Željezničara smatra da su njegovi izabranici od tada podigli formu.

- Ali, nema pravila. Mislim da će dnevna forma odlučiti rezultat - taj dan, bioritam kakav imaš, kako si se nakon Kupa uspio regenerisati, da li imaš igrača koji mogu da zamijene one koji su igrali u srijedu. Mi smo protiv Budućnosti igrali – malte ne, u najboljem sastavu, jer smo to morali. Bilo nam je stalo da prođemo dalje... Kada sam bio igrač volio sam igrati non stop. Intenzitet treninga je manji, uđeš u ritam i nekad ti je lakše igrati non-stop. Mislim da smo za to spremni, a sad što nemamo širinu i ne možemo probati ono što bi inače mogli da probamo, to je drugo... – analizira Mulalić.

Na pitanje kome će u subotu biti teže, njemu ili Amaru Osimu, trener Željezničara je odgovorio:.

- Utakmica se mora odigrati, ona je prvenstvena i obojica želimo osvojiti tri boda, nemam tu šta puno reći. Amar je najtrofejniji trener u BiH i tu prestaje sva priča oko njegovog kvaliteta. E sad, kome će biti teže ili lakše... To je teško reći, zaključio Mulalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.