PREMIJER LIGA BIH

Boban: Sarajevo nas neće napasti, nego će čekati kontre

Zbog kartona mi na raspolaganju neće biti Bešlić i Dominik Begić, a zbog povreda Horić i već od prije Pavković, rekao je trener Posušja

Granić i Boban su optimisti pred duel sa bordo timom. FENA

G. Š. / FENA

23.10.2022

U sklopu 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Posušje će danas (14.30 sati) na svom terenu dočekati Sarajevo. Trener kluba sa Mokrog doca Goran Granić kazao je kako njegova ekipa dočekuje utakmicu u dobrom raspoloženju.

Igrački kadar

- Zbog kartona mi na raspolaganju neće biti Bešlić i Dominik Begić, a zbog povreda Horić i već od prije Pavković, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo svakoga nadomjestiti. Što se utakmice tiče, rekao bi da su nam različiti psihološki momenti, mi smo u jednom nizu dobre igre i rezultata te ih pozitivni dočekujemo, dok su oni u turbulentnom razdoblju zbog rezultata, ispadanja iz Kupa i promjene trenera, tako da je recimo tu prednost na našoj strani. No, ako budemo išli prema tome 'lako ćemo' to neće biti dobro i može se okrenuti protiv nas – kazao je Granić.

Napadač Posušja Gabrijel Boban rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Sarajeva.

Dobra atmosfera

- Atmosfera je dobra, svi jedva čekamo utakmicu. Očekujemo Sarajevo koje se želi vratiti pozitivnom nizu i to neće biti laka utakmica. Moje mišljenje je da nas neće napasti, nego čekati neke kontre, ali mi moramo biti spremni na sve i imati veću želju da pobijedimo pred svojim navijačima – poručio je Boban.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.