POD LUPOM NEMILE SCENE

Disciplinska komisija NSBiH razmatrala "slučaj Trebinje"

Na osnovu njihovog očitovanja, te dostupnih video snimaka, bit će donesena odluku sankcijama za sve aktere fizičkog i verbalnog obračuna

Nemile scene iz Trebinja. Screenshot

Piše: G. Š.

25.10.2022

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zatražila je izjave svih aktera tučnjave u Trebinju, koja se dogodila nakon premijerligaške utakmice 14. kola m:tel Premijer lige BiH Leotar - Zrinjski 1:1. Na osnovu njihovog očitovanja, te dostupnih video snimaka, bit će donesena odluku sankcijama za sve aktere fizičkog i verbalnog obračuna.


"Ja ću ovo, ja ću ono..."

Dan nakon haosa u Trebinju za portal "Avaza" je govorio trener Zrinjskog Sergej Jakirović te opisao događaje iz svog ugla.

- Klub će uskoro izdati saopćenje - rekao je Jakirović na početku razgovora.

Na pitanje zašto je došlo do fizičkog obračuna ispred službenih prostorija, šef stručnog štaba Zrinjskog je odgovorio:

- Sve ćete saznati uskoro, nakon klupskog saopćenja - kazao je Jakirović te dodao:

- Kada sam izašao iz autobusa da pozovem igrače da krenemo, a u međuvremenu su im podijeljeni sendviči, Đoki (Milović, kapiten Leotara, op.a.) sam rekao, "Šta ti je, gotova stvar". Također, podsjetio sam ga da me je vrijeđeo i na prethodnom našem gostovanju, a on je odgovorio, "Ja ću ovo, ja ću ono..." Kada sam mu došao blizu, on me odgurnuo, a kada su to vidjeli ovi moji, odmah su reagovali. Ponavljam, klub će izdati saopćenje. Nama može prići ko god hoće, i napasti nas. Bitno je da su napravili „screenshot“


Bože sačuvaj

Ružno, šta drugo konstatovati.

- Policija stoji kod svlačionica, a na parkingu nema nikoga. Policajci su došli poslije i pitaju: Šta je bilo, šta je bilo? Slične stvari nam se non stop dešavaju u Trebinju, bar od kada sam je tu. Bitno je da su napravili „screenshot“, navodno kako nekoga ganjam. Ali dobro, neka se zabavljaju jedan dan – istakao je Jakirović.

- Činjenica je da je on (Milović) došao tamo i vrijeđao, prijetio, "ja ću ovo, ja ću ono..." Bože sačuvaj. Ali dobro – zaključio je šef stručnog štaba Zrinjskog za portal "Avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.