ZADOVOLJAN VIĐENIM

UEFA-in sudijski ekspert posjetio N/FS BiH

Alan Snodi održao niz sastanaka sa sudijama, sutkinjama, instruktorima suđenja, koordinatorom za sudije, te predsjednikom Komiteta za sudije i suđenje

Alan Snodi. Nogometni savez Bih

A. V.

26.10.2022

U periodu od 24 do 26. oktobr a2022. godine, u posjeti NS/FS BiH je boravio Alan Snodi (Snoddy), član UEFA Panela za sudijsku konvenciju, zadužen za praćenje implementacije UEFA Konvencije o organizovanju i edukaciji sudija u NS/FS BiH.

Snodi je u ova tri dana održao niz sastanaka sa sudijama, sutkinjama, instruktorima suđenja, koordinatorom za sudije u GS NS/FS BiH, te predsjednikom Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH. Na sastancima je analiziran način i stepen implementacije različitih segmenata pomenute Konvencije (organizacija, omasovljenje, sistem sudijskih posmatrača, talent i mentor program, edukacija sudija od najnižeg do najvišeg nivoa, način fitnes pripreme i ostale oblasti).

Na osnovu razgovora, te predočenih dokumenata, Alan Snodi je izrazio zadovoljstvo u primjeni UEFA-ine konvencije, te u ispravnosti u radu. Predsjednik Komiteta za sudije i suđenje i ostali članovi zahvalili su mu na dolasku i konstruktivnoj komunikaciji, a posebno na podršci koju NS/FS BiH i naše sudije dobijaju od UEFA-e.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.