FK SARAJEVO

Emir Hadžić neće podnijeti ostavku: Mnoge stvari će biti jasnije nakon Skupštine kluba s Koševa

Većinski vlasnik upravljačkih prava bordo tima insistira da sportski direktor nastavi raditi svoj posao

Hadžić uskoro počinje pregovore sa kandidatima za novog trenera. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

3.11.2022

Uprkos zahtjevima najvatrenijih navijača FK Sarajevo – „Hordi zla“, koji od odlaska Feđe Dudića iz utakmice u utakmicu traže ostavku i Emira Hadžića, sportski direktor kluba s Koševa se na oglašava, niti je dostupan za medije.


Trenerska križaljka

Kako saznajemo u sarajevskoj Titovoj 38b, Hadžić neće podnijeti ostavku jer ima punu podršku predsjednika FK Sarajevo Ismira Mirvća.

Navodno, većinski vlasnik upravljačkih prava bordo tima insistira da sportski direktor nastavi raditi svoj posao.

Kada je u pitanju trenerska križaljka, još nije poznato ko će naslijediti vršioca dužnosti šefa stručnog štaba Emira Obuću, koji nema Profi licencu. Uglavnom, barata se s poznatim imenima – od Mirze Varešanovića, Riste Vidakovića i Husrefa Musemića, do Brune Akrapovića, Branislava Krunića i Marka Topića.

Hadžić bi do kraja polusezone trebao obaviti prvi krug razgovora s kandidatima, a mnoge stvari će biti jasnije nakon Skupštine FK Sarajevo, koja je planirana između 21. novembra i 1. decembra.


Dvije utakmice

I dok se u klupskim prostorijama FK Sarajevo pripremaju za veliko zimsko spremanje, bordo tim se u miru butmirskog Trening kampa priprema za posljednje dvije jesenje utakmice. Prvi protivnik je stari rival – tuzlanska Sloboda u Banovićima (subota – 13 sati). Pobjede u posljednje dvije utakmice (Posušje 0:1, Igman 2:1) su bordo svlačionicu napunile samopouzdanjem, a armija navijača očekuje da će Sarajevo i u predstojećem kolu nastaviti trijumfalni pohod.

Potom slijedi 14 dana pauze zbog prolongiranog gradskog derbija za proljeće, a Obućini izabranici će prvi dio sezone zaključiti u Trebinju

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.