FK ŽELJEZNIČAR

Mulalić: Teško je odjednom praviti tim i rezultat

Što se tiče igračkog kadra, Gasal se lagano vraća, Malić ima tri kartona i neće biti u kombinaciji, a Beganović igra sa slomljenom rukom, rekao je trener "Plavih"

Edis Mulalić. FK Željezničar

Piše: G. Š.

4.11.2022

Šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić u najavi derbija protiv Borca (nedjelja – 19.30 sati) nije želio davati, kako je to istakao, „neka glupa obećanja, poput mi ćemo, ovo, ono.




- Nećemo ništa, ponovo nam treba puno pameti, koncentracije - da izginemo za svaku loptu kad bude u posjedu protivnika. Pametna igra - tim igra, i ako budemo na nivou na kakvom smo bili u zadnje vrijeme, ne sekiram se. Potrebno je da plan na kojem radimo cijelu sedmicu sprovedemo u djelo. Hoćemo li biti to u stanju, ne znam. Zbog toga sam rekao da glupa obećanja neću davati. Trebamo se skoncentrisati, biti na maksimumu, pa šta Bog da - rekao je Mulalić i dodao

- Što se tiče igračkog kadra, Gasal se lagano vraća, Malić ima tri kartona i neće biti u kombinaciji, a Beganović igra sa slomljenom rukom. Svaka mu čast, to pokazuje timski duh.

Mulalić smatra da će nedjeljni derbi biti drugačiij od prethodnog duela sa Borcem.

- U samoj pripremi utakmice pomoći će nam ta prva utakmica, jer smo gore bili tanki u svim segmentima igre. Imamo cilj za sebe da popravimo taj utisak i motiv više da odigramo bolje. Mislim da neće biti ista utakmica. I oni su promijenili trenera, obje ekipe su drugačije, pa sam i ja zainteresovan kako će to sve izgledati, rekao je Mulalić.

Pohvalio je timski duh ekipe.

- Ne znate koliko imamo nekih problema, ali igrači se „poturaju“ - svjesni su situacije. Moraju biti još svjesniji kad znaju za koga igraju, život dajemo za ovaj klub do kraja. Cilj je da probamo što više bodova skupiti, pa poslije možemo i analizirati i raditi neke stvari, ali ono što je do nas da odradimo do kraja, da do zadnjeg dana budemo na najvišem mogućem nivou, naglasio je trener Željezničara.


- Mislim da je sve stvar kontinuiteta. Mi i prošle godine na polusezoni - kad smo zajedno bili, nismo puno izgubili gostujućih utakmica, ali nismo ni pobjeđivali. Imali smo pet ili šest neriješenih rezultata i tu nam je falio neki gol. Sad dajemo golove i u gostima i mislim da je vrijednost duplo veća što u gostima rješavamo stvari. I mi pokušavamo mentalno spremiti igrače za datu utakmicu - da se ne boje, da nema razloga da se boje što igraju u gostima. Mislim da je ta barijera probijena u Mostaru baš protiv najboljeg protivnika. Kad igrač vidi da to može, da nema razloga za strah ili nešto, sve je drugačije. Ali, i u pripremi utakmice oni slušaju, vraćaju, skoncentrišu se i vrlo bitno su te stvari da se igrač osjeća hrabro kad igraju u gostima.

Drago mi je što tabela u gostima pokazuje da smo čak i ispred Zrinjskog, jer to je dodatna vrijednost svega ovoga, budući da je teško praviti i tim i rezultat. To je najteže, to je mukotrpan posao, ali evo radimo predano, maltene spavamo na terenu da to napravimo da izgleda kako treba za ono što imamo. Trenutno izgleda tako kako izgleda, ja od igrača tražim „milijardu“ posto da to izvučemo što više mogu. E sad, je li to dobro ili nije, mi znamo sami... Ponavljam, teško je odjednom praviti tim i rezultat. Imate primjer Zrinjskog od prije dvije godine, nisu imali rezultat, a bio je isti tim i isti trener. Nije rezultat došao, ali su pravili tim za narednu godinu i ovu sad, nije to lako, zaključio je Mulalić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.