SERIJA A

Je li Olivije Žiru namjerno dobio crveni karton?

Najzanimljiviji od svega u čitavoj priči je izgovor Francuza

Žiru ne igra neće igrati protiv Kremonezea. Twitter

G. Š.

6.11.2022

Milan našeg Radeta Krunića, koji je opet bio startet i odigrao cijelu utakmicu, sinoć je došao do vrijedne pobjede protiv Specije u samoj završnici utakmice. Naime, u 90. minuti mrežu gostiju na spektakularan način zatresao Francuz Olivije Žiru (Olivier Giroud), koji je na kraju isključen, a mnogi smatraju kako je to učinio namjerno.

Nakon što je postigao pogodak Žiru je odlučio skinuti dres zbog čega je zaradio drugi žuti karton, odnosno crveni. Mnogi smatraju da je Francuz namjerno dobio crveni karton kako bi što manje igrao do predstojećeg Svjetskog prvenstva.

Milana za tri dana igra u gostima protiv Kremonezea i Žiru će propustiti tu utakmicu, dok bi na raspolaganju Pioliju trebao biti u domaćnoj utakmici protiv Fiorentine. Najzanimljiviji od svega u čitavoj priči je izgovor Francuza koji tvrdi kako je zaboravio da ima žuti karton kojeg je dobio svega sedam minuta prije isključenja.

Ali, kako god bilo možda i nije za zamjeriti Žiruu, jer mnogi fudbaleri su mislima odavno u Kataru. Ni Lionel Mesi (Messi) danas neće igrati za PSG, a vjerojatno više nikako do odlaska na reprezentativnu pauzu, prenos SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.