LA LIGA

Nastavlja se agonija "Jorgandžija": Novi šokantan poraz Atletika

Madriđani nisu pobijedili na pet posljednji utakmica

Simeone: Šta se dešava s Atletikom. AP

E. Ć.

9.11.2022

Agonija Atletiko Madrida nastavila se i u 14. kolu španske La Lige, pošto su "Jorgandžije" kao gosti izgubili kod Majorke sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici viđen je u 16. minuti kada je Vedad Murići (Muriqi) iskoristio asistenciju Haume Koste (Jaume Costa) matirao Jana Oblaka.

Pet minuta kasnije Alvaro Morata je postigao gol, no sudija ga je poništio zbog ofsajda. Trener Altetika Diego Simeone je pokušao izmjenama razdrmati ekipu, ali nije uspio. Morata i Antoan Grizman (Antoine Griezmann) su napadali, no Predrag Rajković je bio na visini zadatka. 

Ne treba ni spominjati koliki favorit je Atletiko bio uoči ovog meča. Na kraju velika pobjeda Majorke, koja je sada 10. tim lige sa 19 osvojenih bodova, dok je Atletiko Madrid ostao na 6. mjestu sa 24 boda.

Inače, Atletiko nije pobijedio na posljednjih pet utakmica (dva remija i tri poraza) u svim takmičenjima: Nakon pobjede protiv Betisa (2:1) 23. oktobra, "Jorgandžije" su odigrale pet mečeva i nisu uspjeli pobijediti nijednom.

Prvo su remizirali s Bajer Leverkuzenom (2:2), a onda su izgubili od Kadiza (3:2) i Porta (2:1). Potom je uslijedio remi sa Espanjolom (1:1), te večerašnji poraz protiv  Majorke.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.