POSLJEDNJA PROVJERA

Generalka Argentine u Abu Dabiju: Fiks dvojka

Prije nego što Albiseleste počne veliki turnir sljedećeg utorka, Argentinci su izabrali ne baš kvalitetnog protivnika za posljednji test meč

De Pol, Mesi i Papu Gomez. Twitter

Piše: G. Š.

16.11.2022

Reprezentacija Argentina je jedan od najvećih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru. Selektor Lionel Skaloni može da se osloni na igrače svjetske klase na svim pozicijama, sa Leom Mesijem kao predvodnikom, koji nesumnjivo stremi ka najdragocjenijim fudbalskom trofeju.

Posljednji test meč

Prije nego što Albiseleste počne veliki turnir sljedećeg utorka, Argentinci su izabrali ne baš kvalitetnog protivnika za posljednji test meč. Gostovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je mnogo više za navikavanje na klimatske uslove i uvođenje automatizma u igru, nego ozbiljna provjera.

Skalonijevi momci vjerovatno neće sa najvećom ozbiljnošću da pristupe prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju. Nijedan igrač ne želi da se povredi nekoliko dana prije početka velikog događaja. Ipak, ima igrača koji će ovaj susret da shvate kao priliku da ostave dobar utisak na selektora i možda uđu u startnu poziciju.

Ima Argentina mnogo fudbalera koji se ističu individualnim kvalitetima, ali kada neko pomene Albiseleste svi automatski pomisle na Lionela Mesija

Kapiten i najbolji strijelac ekipe selekcije posljednjih nekoliko sedmica ponovo igra kao nekada, a prema simulaciji EA sportsa ne samo da će na kraju Mundijala u Kataru da podigne pehar, nego će i da postigne gol u finalu, i to protiv Brazila. Pomenuti simulator bio je u pravu 2010., 2014. i 2018. - Španija, Njemačka i Francuska, i vidjet ćemo za mjesec kako se pokazao u ovom slučaju.

Fiks dvojka

No, što se tiče utakmice sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nikakav kompjuter nije neophodan da bi se zaključilo šta bi na njoj moralo da se dogodi. Argentincima je ovo posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo. Tokom juna i septembra odigrali su nekoliko pripremnih utakmica od kojih je najzanimljivija bila ona protiv Italije. Tada su na Vembliju nanijeli ubjedljiv poraz Azurima (3:0), a jednako efikasno nastavili su i protiv Estonije, Hondurasa i Jamajke, pa je jasno da bi i ovdje sve osim dvojke i mnogo pogodaka bilo iznenađenje, bez obzira na "miješanje karata" Skalonija i čuvanje nogu njegovih izabranika.

Da li će jedan od najboljih fudbalera u historiji uopšte da bude korišcten, ili će navalu da čine Dibala, Martinez i Di Marija, ostaje da se vidi. 

U Grupi C Svjetskog prvenstva, Argentina će se sastati sa Poljskom, Meksikom i Saudijskom Arabijom. Iako su mečevi protiv prvoimenovanih ekipa svakako povezani sa određenim rizicima, Albiselesti se s pravom kotiraju kao favoriti za prvo mjesto u grupi. Nisu izgubili nijedan međunarodni meč od ljeta 2019. godine i neporaženi su na 35 utakmica uzastopno. U ovom periodu Argentina je zabiljeležila 25 pobjeda i 10 remija. Između ostalog, prošle godine je osvojena Kopa Amerika, južnoamerički pandan Evropskom prvenstvu.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 20.0. Pogledajte sve ostale kvote ne Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.