PRIJATELJSKA UTAKMICA

Željezničar 29. novembra na Grbavici dočekuje Konjaspor

Konjaspor je 2017. godine osvojila Kup i Superkup Turske i u posljednjih nekoliko godina igraju bitnu ulogu u turskom fudbalu

Šehić i Hadžiahmetović. Haber

Piše: G. Š.

16.11.2022

Fudbaleri Željezničara će 29. novembra (18 sati) na Grbavici odigrati prijateljsku utakmicu protiv turskog superligaša Konjaspora, čiji dres duži niz godina s mnogo uspjeha nose Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

- Konjaspor je prošlu sezonu završio kao trećeplasirani u Superligi Turske pa s punim pravom možemo reći da Željezničar na Grbavicu dovodi respektabilnog protivnika koji će privući veliki broj navijača. Još jedan razlog za istinski spektakl na Grbavici su Željina djeca, nekadašnji prvotimci Plavih, reprezentativci BiH, Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović koji su već nekoliko godina jedni od najboljih pojedinaca Konyaspora, saopćeno je iz kluba s Grbavice.

Konjaspor je osnovan 1922. godine u turskom gradu Konja i u ovoj godini je obilježio 100 godina postojanja. Domaće utakmice igraju na super modernom Metropolitan stadionu kapaciteta 42.000 sjedećih mjesta. 

Konjaspor je 2017. godine osvojila Kup i Superkup Turske i u posljednjih nekoliko godina igraju bitnu ulogu u turskom fudbalu. Pored Šehića i Hadžiahmetovića, dres kluba iz Konje je s uspjehom nosio i Riad Bajić, još jedan bivši igrač Plavih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.