IMOĆANI PRED PUT U DOHU

Naš prijatelj Muhamed iz Dohe i njegovi prijatelji davno su nam osigurali smještaj

Naš Muhamed, kojega sam upoznao u Dohi i koji je oženio jednu našu iz susjedne BiH, iz okolice Kupresa, kao i nekoliko naših iz Imotske krajine koji već godinama rade u Kataru, pripremili su nam odbor za doček, rekao je u jednom dahu Milan Katanušić

Navijačka groznica trese svijet. Slobodna Dalmacija

G. Š. / Slobodna Dalmacija

18.11.2022

Milan Katanušić, "duša“ projekta "Mi Imoćani u Kataru“, nazvanog kako i priliči cijeloj ovoj imotskoj ekspediciji, koja se okupila od SAD-a, Kanade, Australije, za "Slobodnu Dalmaciju" najavio je Mundijal 2022. iz navijačkog ugla.


Okupljanje na Gospinom docu

- A što ću vam kazati, evo ovdje se okupila tek nekolicina od ukupno nas više od 170, koliko će nas biti na tribinama stadiona u Kataru, gdje idemo bodriti našu reprezentaciju! Kako smo mi Imoćani druželjubivi ljudi i imamo puno prijatelja po cijeloj kugli zemaljskoj, nije čudno da i u Dohi imamo prijatelje i to ne bilo kakve, već neke od njihovih prinčeva! Naš Muhamed, kojega sam upoznao u Dohi i koji je oženio jednu našu iz susjedne BiH, iz okolice Kupresa, kao i nekoliko naših iz Imotske krajine koji već godinama rade u Kataru, pripremili su nam odbor za doček, rekao je u jednom dahu Milan Katanušić, te dodao:

- Evo ovdje s najljepšeg stadiona na svijetu krećemo prvo danas poslijepodne u naš Vukovar, pokloniti se gradu heroju i našim junacima, i onda letimo iz Zagreba, pridružuje nam se i ekipa naših iz Frankfurta."

Navijači reprezentacije Hrvatske, koji na dalek put kreću iz Imotskog, okupili su se na Gradskom stadionu Gospin dolac, koji ih je dočekao okupan u suncu nakon jakih kiša protekla dva dana.

Snimanje, slikanje, transparenti, majice, navijački rekviziti, pjesma. Odjekivao je Gospin dolac "Mojom Domovinom", poklicima “Mi Hrvati“, "Imotski, Imotski hoćemo finale“...


Okupljanje Imoćana na Gospinom docu. Braco Ćosić / Slobodna Dalmacija

Dvogodišnje pripreme

Neizbježno pitanje je i o financijskom trošku.

- Ma mi smo se već dvije godine pripremali za ovo. Među nas 170 nisu samo Imoćani koji sada žive u krajini. Tu su Imoćani koji već lete prema Dohi iz Sjeverne i Južne Amerike, imamo dvojicu iz Australije, iz Švicarske, Njemačke, Austrije i ostalih evropskih zemalja. Dolje se nalazimo, imamo sve osigurano, jer smo sve to pripremili! Naš prijatelj Muhamed, koji mi je i poklonio ovu svoju bijelu "veštu“ od svile, a ja njemu hrvatski dres, i njegovi prijatelji, pa naši iz Imotske krajine... davno su nam osigurali smještaj - zaključio je Milan Katanušić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.