KLADIONICA

Najveće kvote na Belgiju i Boavistu: Upitan nastup Lukakua

Generalnu probu pred start Svjetskog prvenastva Belgija će imati u Kuvajtu protiv Egipta. Zemlja Beneluksa je druga na FIFA rang listi, dok su "Faraoni" na 39. poziciji.

Romelu Lukaku. Twitter

Piše: G. Š.

18.11.2022

Dva dana je ostalo do Mundijala 2022. u Kataru. Još danas i sutra se zagrijavamo prijateljskim utakmicama, a od nedjelje kreće "ludlo", mjesec dana vrhunskog fudbala. Bukmejkeri Mozzarta su za danas pripremili dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu. U pitanju su kec na Belgiju protiv Egipta u prijateljskom meču i dvojka na Boavistu protiv Belenensesa u Kupu Portugala.

Belgija - Egipat

Generalnu probu pred start Svjetskog prvenastva Belgija će imati u Kuvajtu protiv Egipta. Zemlja Beneluksa je druga na FIFA rang listi, dok su "Faraoni" na 39. poziciji. 

Mohamed Salah i drugovi nisu uspjeli da izbore mjesto u Kataru. Eliminisani su od šampiona Afrike Senegala... Tokom ljeta je smijenjen Ehaba Galala poslije samo tri utakmice na kormilu, a novi selektor je nekadašnji trener Benfike Rui Vitorija. 

Romelu Lukaku je imao problem s mišićem u prvom dijelu sezone, od kraja avgusta je odigrao samo dva meča za Inter. Malo je vjerovatno da će selektor Roberto Martinez da rizikuje s robusnim napadačem. Trebalo bi da ga sačuva za Mundijal, dok će na njegovo mjesto da dođe Mišu Batšuaiji, napadač Fenerbahčea. Perjanice selekcije - Kevin de Brujne, golman Tibo Kurtoa, Juri Tilemans i Aksel Vitsel, igraće od starta.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.50. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Belenenses - Boavista

Portugalci ne miruju, igrat će Liga kup. Boavista gostuje drugoligašu Belenensesu. "Panteri" iz Porta su u lošoj formi, nisu pobijedili sedam mečeva u Primeiri, pa ih čeka borba za opstanak u elitnoj ligi Portugala. 

Domaćin je na dnu drugoligaškog karavana. U šampionatu je prošle sedmice odigrao 1:1 sa Koviljom, a prije toga je u Kupu Portugala pobijedio Mašiko sa 4:0. Prethodna dva meča ovih rivala su završena bez golova. 

Liga kup, podsjetimo, igra se po grupama. 

Učestvovuju 32 ekipe podijeljene u osam grupa, a samo pobjednici izborit će četvrtfinale. U Grupi F, osim Boaviste i Belenensesa, su i Vitorija Gimarais i Vilafrangense.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.