TEŠKA POVREDA

Lukas Ernandez završio Mundijal

Defanzivac Bajerna srušio se posle driblinga Metjua Lekija kod vodećeg gola Australije i odmah pošto mu je medicinski tim ukazao pomoć napustio je igru, ustupivši mjesto mlađem bratu Teu

Lukas Ernandez. Tvitter

G. Š.

23.11.2022

Nema kraja problemima reprezentacije Francuske. Ubjedljivu pobjedu protiv Australije u prvom kolu grupne faze Mundijala 2022. u drugi plan bacila je vijest koja je stigla poslije utakmice: Lukas Ernandez pretrpeo je rupturu prednjeg ukršenog ligamenta desnog koljena i za njega je turnir završen!

Trajao je svega devet minuta... Defanzivac Bajerna srušio se posle driblinga Metjua Lekija kod vodećeg gola Australije i odmah pošto mu je medicinski tim ukazao pomoć napustio je igru, ustupivši mjesto mlađem bratu Teu. Još po izlasku moglo se na njegovom licu vidjeti da situacija nije obećavajuća. Francuski mediji su nedugo nakon utakmice izašli sa informacijom da je povreda ozbiljnije prirode, a nakon detaljnih pregleda isto su potvrdili i iz tabora Trikolora.

- Kao i čitavom timu, ekstremno mi je žao zbog Lukasa. Gubimo bitan dio tima. Lukas je ratnik i ne sumnjam da će uraditi sve da se vrati, rekao je selektor aktuelnog svjetskog prvaka Didije Dešam.

Iskusni strateg sada će biti u velikom problemu, jer osim što mu je tim redukovan na 24 igrača, na poziciji lijevog beka ima samo jednu opciju - Tea Ernandeza. Istina, kvalitetnu, ali u slučaju nove povrede... I sada dobija na značaju Dešamova odluka da pri sastavljanju konačnog spiska ne pozove Ferlana Mendija ili pak na suprotnoj strani Žonatana Klausa, već da u odbranu svjetskog trona krene sa samo jednim prirodnim bekom na desnoj, odnosno dvojicom na lijevoj strani gdje sada također ostaje sa jednim rješenjem.

Podsetimo, kada se Karim Benzema dan uoči prvenstva povrijedio Dešam odlučio da ne iskoristi upražnjeno mjesto i pozove još jednog igrača, a ne treba zaboraviti ni da je su zbog povreda prethodno otpali još Presnel Kimpembe, Kristofer Enkunku, Engolo Kante i Pol Pogba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.